A bőre az óceánban úszás után viszket

Az úszás az óceánban megnyugtató és felfrissülhet, de viszkető bőrt hagy maga után. Számos paraziták és bizonyos fajta hínár lehet lappangni, várni harapni, szúrni, fertőzni vagy egyéb módon megzavarni a tengerparton. Az óceánba merüléssel kapcsolatos viszketés legtöbb oka otthoni kezelés.

A úszó úr allergiás reakciója a mikroszkópikus parazitáknak, amelyek a bőrébe bújhatnak. A paraziták eredetileg olyan fertőzött madarakból és más állatokból származnak, amelyek a parazita tojásait a székletükön keresztül adják át. Amikor a tojások kiszivárognak, a lárvák átmennek a vízen, és keressenek egy bizonyos típusú csigát, amelyet a lárvák megfertőznek, mivel tovább fejlődnek egyfajta lárváknak, a cercariae-nak. Cercariae elhagyja a csigákat keresve az előnyben részesített állatoknak, és megpróbálja megfertőzni az embereket, ha átszelik őket a vízben. A leggyakrabban a fürdőruha által nem érintett területek jellemzőek. A cercariae nem sokáig élnek az emberekben, de rövid tartózkodásaik viszkető bőrt, égő vagy bizsergő érzést, kis piros pattanásokat vagy hólyagokat okoznak.

A bogyó kitörése kiütést okoz, de ez általában a fürdőruha által érintett területeket érinti. A tüskés medúza és más különleges anemonák lárva formái hibásak. A kiütés a méreg által okozott allergiás reakció következménye, amely a lárvák szúrósejtjeiből származik. A lárvák csapdájába csapódhatnak az öltöny alatt, és a külső nyomás által kiváltott szúró mechanizmus, például az öltönye a teste ellen a úszás közben. A kiütés – amely gyakran bizsergő érzéssel kezdődik, amely viszketéshez vezet – fáradtsággal és lázzal járhat.

A tengeri moszat dermatitise a mérgező típusú tengeri moszatnak való kitettségből származik, amely a világ óceánjaiban található. Ez a körülmény néha összekeveredik a tengeri bors kitörésével, mert ez a bőrköpeny által érintett bőrre is jellemző. Ahogy a bőröd kiszárad, miután kiszállt a vízből, mérgező vegyi anyagok a kis ruhadarabból megragadt hínárból irritálják a bőrt, és viszkető bőrkiütést váltanak ki.

Az over-the-counter viszketéscsillapító termékek és a hűvös csomagok vagy jégcsomagok segítenek enyhíteni a bőrirritációt az óceánban való úszást követően. A Centers for Disease Control és megelőzés ajánlja az over-the-counter kortikoszteroid krémet, és fürödni kolloid zabpehely, szódabikarbóna vagy epsom só úszó ízületi, A tengeri marha kitörése, dab a bőrét hígított dörzsölő alkohollal vagy ecettel, hogy segítsen semlegesíteni mérgek bal mögött. Az öltözet és a zuhanyozás azonnali eltávolítása kötelező, mint az öltözködés hígított ecetben vagy alkohollal való keverése és az öblítés. A kalamintartalmú lotion és az over-the-counter gyulladáscsökkentő gyógyszerek is segíthetnek a duzzanat és a fájdalom enyhítésében a viszkető bőrbetegségekben, Ha ezek a gyógyszerek nem segítenek a tünetek enyhítésében, vagy az Ön állapota rosszabb, beszéljen orvosával más kezelési lehetőségekről.

Úszó úszó

Sea Bather kitörése

Tengeri dermatitis

Gyógyszerek