A csecsemő normál súlya 33 héten át

Így tetted az utolsó trimeszteredbe, és elkezdheted aggódni az új kisbolygó szállítása és találkozása miatt, különösen, mivel még csak hét hét van hátra. Azt is megkérdezheted, hogy néz ki, milyen súlyt, mennyi ideig van, és hogy van-e haja. Mindezek a gondolatok normálisak és természetes anyai részei a terhességnek.

Történelem

Legutóbbi trimeszterében Ön és a baba sok változáson ment keresztül a terhesség alatt. A 33. héten körülbelül 22- 28 fontot kellett volna szereznie, ha normális súlytartományban volt, amikor elképzelte. Annak ellenére, hogy még hét héten belül van a terhesség, feltételezve, hogy időben szállít, nem kell több súlyt szereznie. A tapasztalt súlygyarapodás többsége az amniotikus folyadék, a megnövekedett véráramlás és a vízvisszatartás, valamint a baba súlya.

Méret

Amint a terhességed elérte a 33. hétet, a csecsemő bárhonnan bárhová tehet bármit, akár négy és fél kilóról öt fontra, az American Terhességi Egyesület szerint. Minden terhesség különbözik, és minden baba másképp nő, így a baba többé-kevésbé súlyozhatja az átlagos 33 hetes magzatot. Ettől a pillanattól kezdve a baba súlya addig fog emelkedni, amíg születik, és születése után legfeljebb nyolc fontot súlyozhat. A csecsemő ebben az időben körülbelül 18 hüvelyk hosszú, az Egyesült Államok Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kongresszusa szerint.

Jellemzők

Ezen a ponton a terhesség alatt az összes baba szervei kialakultak és tovább fognak fejlődni a terhesség idejére. A csontjai az Amerikai Terhességi Szövetség szerint kezdik megkeményedni, kivéve koponyáját, a koponyának még rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy könnyedén áthaladhasson a hüvelyi csatornáján. Annak ellenére, hogy gyorsan elfogy a szobából a méhében, még mindig rúg, és megpróbálja kitágulni. A bõr egyre kevésbé ráncosodott és piros, miközben felkészül a születésre.

szempontok

Ez a késői terhességben szörnyű duzzanatot tapasztalhat, különösen a kezedben, lábadban és lábadban. Tartsa lábad és lábát emelkedve, hogy csökkentse a duzzanatot, és kérje meg partnere segítségét a ház körül. Valószínűleg gyakori vizelés tapasztalható, ami kellemetlen lehet, ezért figyelj a vécékre éttermek és bevásárlóközpontok látogatása során.

Figyelem

A terhesség 33. hetében, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint elkezdheti szivárgatni a magzatvízeket, de a szivárgó folyadék csak vizelet lehet. Gyakori, hogy a nők nem tudják, milyen folyadék szivárog, az Amerikai Terhességi Szövetség szerint. Ha úgy gondolja, hogy az amniotikus zacskó szakadt vagy szivárog, akkor azonnal nézze át a szülésznőjét. Ha a folyadéknak kellemetlen szaga van, vagy más színű, mint tiszta, az egészségügyi szolgáltatónak azonnal ellenőriznie kell, hogy lehetséges-e fertőzés.