A csecsemő normális súlya a kor és a szex szerint

A Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) számos olyan növekedési diagramot publikál, melyekkel összehasonlíthatja a különböző testméréseket gyermekek kor és nem szerint. A növekedési diagramok egy csoportja a csecsemők súly szerinti eloszlására vonatkozó konkrét információkat tükrözi az Egyesült Államokban a születésről 36 hónapra, egy diagramot a fiúk és a lányok számára.

Történelem

A CDC szerint a gyermekgyógyászati ​​növekedési grafikonokat 1977 óta széles körben használják az Egyesült Államokban, amikor az Országos Egészségügyi Statisztikai Központ (NCHS) kifejlesztette őket egy eszközként annak meghatározására, hogy a gyermek növekedése megfelelő-e. A növekedési diagramokat 2000-ben aktualizálták, hogy tükrözzék az Országos Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálati Felmérés (NHNES) révén az 1960-as évek óta összegyűjtött átfogóbb adatokat.

Azonosítás

A 36 hónapos korú gyermekek CDC növekedési diagramjai grafikonok, amelyek a csecsemő hosszát és súlyát ábrázolják az életkor százalékos értékeként. A percentilis a gyermeket a lakosság százalékos aránya szerint rangsorolja vagy meghaladja. Például egy 10 hónapos, 19,5 font súlyú lány az életkorának 50. százalékos arányában van. Ez azt jelenti, hogy a nõi csecsemõk fele, akinek kora súlya megegyezik vagy kevesebb, és fele ugyanazt vagy többet mérlegeli.

Alkalmazások

A 2000-es CDC növekedési diagramok mind a tápszerrel táplált, mind a szoptatott csecsemőktől származó adatokat tartalmazzák, a népesség eloszlásának megfelelően, amikor az adatokat összegyűjtötték, ezért mindkét csecsemőcsoport esetében megfelelőnek tekinthetők. Azonban a CDC megállapítja, hogy kizárólag a szoptatott csecsemők nagyobb súlyt kapnak az első két-három hónapban, mint más csecsemők, és általában a 6-12 hónaposnál idősebbeknél kevesebbet mérnek. Ha ezeket a növekedési grafikonokat használja, hogy összehasonlíthassa a gyereket más csecsemőkkel, fontos figyelembe venni ezeket a trendeket.

szempontok

A Kids Health hangsúlyozza, hogy a növekedési diagramok csak iránymutatások, és egyetlen adatot szolgáltatnak a gyermek egészségi állapotáról. Ha úgy találja, hogy a csecsemő életkor szerint a görbe szélén áll, beszélje meg orvosával az információkat. Beszélhet más tényezőket, mint például a genetika, a környezet, a táplálkozás, a hormonok és az egészségügyi problémák, amelyek befolyásolják a csecsemő súlyát és magasságát. Az orvos az idő múlásával is megvizsgálja a baba helyzetét a növekedési diagramon, és nem trend pillanatképet keres egy időre.

tippek

A 2000-es CDC növekedési grafikonok tartalmazzák az alacsony születési súlyú csecsemőktől származó adatokat, de nem tartalmaznak nagyon alacsony súlyú csecsemőket, akik születéskor kevesebb mint 3,3 fontot mérnek. Vannak speciális növekedési táblázatok ezekre az apró csecsemőkre, valamint a Down-szindrómára.