A diétás pirulák kockázata a gyermekek számára

Néhány diétapulthoz tartozó palackok nagy ígéreteket tesznek, mint például “Lose 10 lbs in just two days!” És “Vékonyodj meg gyakorlás nélkül!” Ha mások zavarják az iskolában, hogy túlsúlyosak vagyunk, akkor lehet, hogy kísértésbe kerül, hogy megpróbáljon egy olyan tablettát, amellyel a lehető leggyorsabban fogyaszthat. Azonban a legtöbb diéta pirulák nem működnek jól maguk, mert a testmozgás és az egészséges táplálkozás fontos része a fogyásnak. Emellett a diétás pirulák károsak lehetnek a gyermekek növekvő testeire.

Nagyon kevés diétás pirula engedéllyel rendelkezik a gyermekek számára. Az Orlistat nevű, vényköteles súlycsökkentő tabletta, amely segít megakadályozni a zsírmennyiséget, hogy a hasa elnyeli, a gyermekek legalább 12 éves korában engedélyt kap. Ezen kívül nincs semmilyen vényköteles súlycsökkentő tabletta, amelyet 16 év alattiak számára engedélyeztek. Mindazonáltal 2011-től a kutatás azt sugallja, hogy a cukorbetegség kialakulásának kockázatával járó elhízott gyermekek biztonságosan fogyni tudnak, ha cukorbetegségben szedettek a metformint.

Gyermekként a szervezet kisebb és érzékenyebb a legtöbb vényköteles súlycsökkentő gyógyszerre, mint a felnőtt testek. Egyes súlycsökkentő gyógyszerek megakadályozzák a szervezet számára, hogy zsírokat vegyen fel az élelmiszerekből, amelyek megakadályozhatják Önnek, hogy a My Overweight Child weboldal szerint bizonyos vitaminokat felszívjon, amelyek segítenek Önnek megfelelően nőni gyermekkorában. A másik probléma az, hogy a vényköteles diétás tablettákat hosszú időn át kell bevennie az eredmények elérése érdekében, és a kutatók nem tudják, hogy ezek a gyógyszerek esetleg károsíthatja-e a szervezetet.

A legtöbb diétás tabletta, amit egy boltban találhat, nem lehet 18 év alattiaknak. Még a “természetes” típusú tabletták is okozhatnak mellékhatásokat, mint gáz, hasmenés, gyors szívverés vagy még súlyosabb szívproblémák. Ezek a tünetek akár felnőtt testeken is előfordulhatnak, de veszélyesebb lehet, ha kisebb teste van, amely még nő. Továbbá, mivel a boltban lévő tabletták nem alapos tanulmányozásra kerülnek, akkor nem segíthetnek abban, hogy fogyasszon, még akkor is, ha azt állítják.

Beszéljen a szüleivel és az orvossal, ha bármilyen kérdése van a jelenlegi súlyával kapcsolatban. Kezelőorvosa speciális teszteket adhat Önnek annak biztosítására, hogy megfelelő módon nő, és nem kap túl nagy súlyt. Ha úgy gondolja, hogy túl sok kiló van a testén, javasolhatja, hogy a jelenlegi súlyánál maradjon, hogy még a dolgoknál is magasabbra tegyen szert. Ha már egy nagy növekedési ütemben megy keresztül, azt javasolhatja, hogy megpróbálja elveszíteni a súlyát egészségesebb szokásokon keresztül, például napi gyakorlást szerezve naponta, visszaszorítva a rozsdás ételeket és több gyümölcsöt és zöldséget fogyasztva.

Elérhető előírások

A kockázat

Figyelmeztetés a túlsúlyos tablettákról

Egy egészségesebb választás