A lábam sújtja, ha futópadot használ

Futás a futópadon segít kalóriát égetni, fogyni, javítani a szív- és érrendszeri egészségeket és növelni a kitartást. Az is előfordulhat, hogy éles fájdalom a sötétben minden lépésnél. Ha az adott területen más sérülések nem szenvedtek fenn, akkor a kopogás során fellépő fájdalom általában a sípcsontokat eredményezi. Azonban nem szabad hagyni, hogy ez a közös futó sérülése befolyásolja az edzésprogramját. Vannak lépések, amelyeket megtehetsz, hogy enyhítsd a fájdalmat és megakadályozd, hogy visszajön.

A sípcsontokkal kapcsolatos fájdalom a lábának alsó részénél fordul elő. Ez befolyásolhatja a sávját a csont és a külső izom között, amely a csontcsontja mentén fut. Ez a fájdalom akkor fordulhat elő, amikor elkezdi gyakorolni, jönni és menni az edzés során, és újra fellázad a dühvel, miután befejezte a gyakorlást. Bár a cumisszegélyek fájdalmasak lehetnek, nem tekinthetők súlyos állapotnak. Azonban ha úgy gondolja, hogy sípcsontja van, akkor orvosa értékelheti azt, aki meg tudja állapítani, hogy a fájdalom oka sípcsont vagy súlyos sérülés következménye.

A futópadon gyakran futóknak járó sípcsontok okai közé tartoznak a tréninghibák és a biomechanikai problémák. Sípcsont-fájdalom a képzési hibákból akkor következik be, amikor az izmok és az inak a lábszárakban túlterheltek, és nem tudják hatékonyabban elnyelni a lábbal ütő ütőerőt a futófelületen. A taposó hiánya a futópadon, a nem támogatott cipők, az edzésprogram rutin elindítása hosszú ideig tartó inaktivitás után, és az edzés intenzitásának növelése anélkül, hogy megfelelő felépülést okozna, mindannyian oktatási hibákat okozhat, amelyek sípcsontokat eredményeznek. A biomechanikai problémák, mint a lapos lábúak, a boka és a lábfej beindulhatnak, amikor futnak. Ez az alsó lábak izomzatát túlzottan megnyújtja, ami fájdalmas sípcsontokat eredményez.

Vannak olyan szakaszok, amelyeket meg lehet csinálni, hogy kezeljük a lábszárakat és enyhítsük a kapcsolódó fájdalmat. A beültetett szalagfeszítés elvégzéséhez üljön az alsó lábakra, a láb teteivel lefelé, az alja pedig a sarkában álljon. Nyomja le finoman a sarkait, hogy nyújtsa a sarkát, tartsa 30 másodpercig. Tegye ezt háromszor. Annak érdekében, hogy a talpszalag nyúlik, álljon a fal felé. Lépj vissza egy lábbal, és hajlítsa meg, hogy a térde tartsa a sarkát a földön. Ez megnyugtatja a borjú alsó részét és enyhíti a fájdalmat. Hajlítsa előre a borjú többi részét. Tartsa 30 másodpercig, és ismételje meg háromszor.

Az állkapocskezelésnek nem szabad megállnia a nyújtás során. A sípcsont-fájdalom enyhítéséhez legalább 48-72 óráig hagyja abba az edzést, hogy az izmok és az inak maradjanak. Jég a lábaid. Csomagolja be a sört, hogy összenyomja őket, és csökkenti a duzzanat. Növelje lábát, hogy megakadályozza a vér áramlását a területre. Alkalmazzon hőt és masszírozza az alsó lábát. A jövőbeli sípcsont-fájdalom csökkentése érdekében viseljen cipő talpbetéteket, amelyeket a sokk elnyelésére terveztek. Ha a lábadban felülmúlhatod a lábadat, akkor is tudod, hogy lapos lábúak lehetnek, speciális cipőtalpakra van szükséged, amelyek íves támaszt nyújtanak és csökkentik az alsó lábain lévő izmok nyomását. Viseljenek támogató cipőt és ne hordozzanak túl öreg cipőket, mivel elveszíthetik támogató tulajdonságaikat.

Fájdalom meghatározása

Tapintás Softly

Stretch It Out

Kis vékonyréteg-kromatográfiás vizsgálat