A lerobbant bokám viszket

A fojtott boka okai sokak, köztük egy hibás, sportos sérülés vagy bukás. A sérülés egyik tünete a helyszínen duzzad. Ha a bőröd megduzzad, akkor is nyúlik, ami viszketést okozhat. Általában helyénvaló a viszkető, fonnyadt boka kezelése otthon, de ha az otthoni módszerek nem működnek, forduljon orvosához.

Okoz

A dagadt, feszes bőr valószínűleg az oka, hogy a bokája megrándul. Azonban a kezeletlen boka kezelésének néhány szerepe is szerepet játszhat. A MayoClinic.com szerint egyes fájdalomcsillapítók viszketést okoznak. Ha ez a helyzet, valószínűleg a test más részein, valamint a bokáján is viszketést érez. Ha ez bekövetkezik, hagyja abba a gyógyszer szedését és hívja orvosát. A viszketés érzése a kontakt dermatitisz következménye is lehet. Ez az állapot akkor fordul elő, ha a bőr irritáló vagy allergén hatású. Ha anti-viszkető krémet alkalmaz vagy kompressziós kötést visel, előfordulhat, hogy reakcióba lép mindkét termékkel. Forduljon orvosához az alternatívákért.

Kezelés

Miután a viszkető bőr oka diagnosztizálódott, kezelőorvosa megfelelő kezelést javasol. Ez valószínűleg olyan topikus krémeket is tartalmaz, amelyek nem tartalmaznak olyan irritáló anyagokat, amelyek ronthassák az állapotot. Orális gyógyszerek is felírhatók és jó választás, ha érzékeny bőrük van. Ha a választott kötés okozza a viszket a kificamodott boka, egy készült pamut lehet könnyebb a bőrén. A borított terület megtartása megóvja a karcolást, így a terület meggyógyulhat.

Megelőzés

A dagadt állapotban tartva, ahogy a kegyetlen bokája meggyógyítja, csökkenti a viszkető bőr valószínűségét. A MayoClinic.com azt javasolja, hogy a területet 15-20 perc alatt felhígítsa, és a lehető leggyakrabban emelje a bokáját. Ha a bőre elviseli, a tömörítési kötés szabályozza a duzzanatot is. Míg a boka meggyógyul, gyakran használjon gyengéd hidratáló krémet, hogy a bőr hidratálódjon és csökkenti a viszketést, duzzanatot vagy bőrirritációt okozva. A hűvös, nedves tömörítés gyors megkönnyebbülést nyújt a viszketéshez, ugyanúgy, mint a szódabikarbónát vagy az őrölt zablisztet tartalmazó hűsítő lábfürdő.

szempontok

A viszkető bőrtáblák megkarcolódása a kegyetlen bokáján fertőzéshez vezethet, különösen akkor, ha a bőr megreped. Ha a bőr a területen megszakad, baktériumellenes krémet használjon, és fedje le, hogy megakadályozza a további karcolást. A MedlinePlus szerint a kontakt dermatitisz további duzzanatot okozhat, és a gyors kezelés fontos a gyógyulási folyamat gyorsításához. Ha viszkető bőre a boka után gyógyul meg, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy kizárjon egy mögöttes egészségügyi állapotot.