A taro táplálkozási előnyei

Taro már több mint ezer éve a polinéz diéta egyik alapanyaga. A szív alakú levelek, az úgynevezett lu’au, voltak az inspiráció a Hawaii azonos nevű ünneplésre. Nem lehet etetni a tarót nyers formában, mert magas kalcium-oxalát tartalma mérgezővé teszi. Keményítőtartalmú zöldségként a főtt tarót gyakran használják a burgonya helyettesítésére. A többi gumóhoz hasonlóan nem csak magas a kálium és a rost, hanem jelentős mennyiségű E-vitamint is tartalmaz, így a taro egészséges táplálékot ad a táplálékhoz.

A rostanyag nélkülözhetetlen tápanyag, amely számos egészségügyi előnyhöz juttat, beleértve a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentését, segít a súlyának kezelésében és a bélmozgások javításában. A legtöbb amerikai fogyaszt naponta körülbelül 15 g szálat, az American Dietetic Association szerint, de napi 25-30 g-ot igényel. A főtt taróból készült 1 csészés adag 6,7 g rostot tartalmaz, amely megfelel a napi szál igényeinek körülbelül 25% -ának.

A főtt taró szintén magas az E-vitaminban, 3,87 mg-mal egy 1 csészében. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely legjobban antioxidáns aktivitásáról ismert, és védi a sejteket a szabad gyököktől való oxidációtól. Beleértve az antioxidánsokban gazdag ételeket is kínálhat védelmet a szívbetegségek és bizonyos rákbetegségek ellen. A felnőtteknek napi 15 mg E-vitaminra van szükségük. A főzött taro 1 csésze adagja kielégíti napi E-vitamin igényeinek 25 százalékát.

A főtt taróból készült 1 csészés adag 639 mg káliumot tartalmaz. Ha az egészséges táplálék részét képezi, az erős káliumtartalmú élelmiszerek segíthetnek a vérnyomás szabályozásában. Az egészséges tápláléknak napi 4.700 mg káliumot kell tartalmaznia, az American Heart Association szerint. Az egyik adag főtt taró megfelel a napi kálium szükségleteinek 13 százalékának. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt növelné a káliumot az étrendben. Ahogy öregszik, a vesék nem tudják eltávolítani a vérből a káliumot annyira hatékonyan, mint amikor fiatalabb voltál. A vér magas káliumszintje veszélyes lehet.

Beleértve a tarót is a diétájába, segíthet a magnézium igényeinek kielégítésében. A főtt taróból készült 1 csészés adag 40 mg magnéziumot tartalmaz. A magnéziumra szükség van a csont egészségére, az izom- és idegfunkcióra és az immunrendszer egészségére. Azt is segít megtartani a vérnyomását, és szabályozza a vércukorszintet. A felnőtt férfiaknak napi 400-420 mg magnéziumra van szükségük, és a felnőtt nők naponta 310-320 mg-ot igényelnek. A taró egy adagja megfelel a magnézium napi értékének 10% -ának.

Magas rostban

Magas az E-vitaminban

Kálium-Rich

Jó forrása a magnéziumnak