A teafaolaj használatának kockázata a terhesség alatt

Teafaolaj (Melaleuca alternifolia) botanikai kivonat antimikrobiális tulajdonságainak. Terápiásan hatásos lehet bőrfelületi fertőzések, például akne, gombás körömfertőzés (onychomycosis) és atléta lábak kezelésére. A terhesség ideje alatt, amikor a lehető legtöbb gyógyszert elkerülik, általánosan feltételezzük, hogy a botanikai és gyógynövényes gyógyszerek biztonságosak és természetes alternatívái. A gyógyászati ​​anyagok, növényi vagy szintetikus anyagok biztonságát soha nem szabad természetesnek tekinteni. Fontos, hogy bármilyen botanikai vizsgálatot meg lehessen használni, különösen a terhesség alatt.

A teafaolaj “helyi és helyileg alkalmazható, esetleg biztonságos a terhesség és a szoptatás alatt”. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan klinikai bizonyítékok, amelyek azt jelzik, hogy a megfelelő hígításban és a bőrön való helyes alkalmazásra biztonságos. A munka során különös megfontolások vannak egy laboratóriumi vizsgálaton alapulva, amelyben a tudósok megfigyelték a spontán összehúzódások erõsségét a teafaolajnak kitett patkánymatergiában. Ezek a megállapítások “figyelmeztetnek arra, hogy ezeket az illóolajokat a szülés során alkalmazzák, mivel a összehúzódások megszüntetése veszélybe sodorhatja a gyermeket és az anyát”. Nem biztonságos, hogy bárki is szedje a teafaolajat. Mint minden hígítatlan illóolaj, a teafaolaj bevétele jelentős toxicitást okozhat, és súlyos mellékhatásokat okozhat.

Mint említettük, a teafa és más illóolajok mérgező hatással járhatnak. Az effektusok a zavarodottságtól, a gyengeségtől és a téveszmésektől, a teljes bőrű bőrgyulladástól (szisztémás kontakt dermatitis) terjednek. A kóma ritka, de lehetséges, legalább egy dokumentált esetben, 120 ml lenyelés után. A helyi alkalmazással kapcsolatos bőrreakciók előfordulhatnak, és valószínűleg az olajban található vegyi anyagokkal, eukaliptollal és limonénnel kapcsolatosak. A hatások közé tartozik az irritáció és a gyulladás az alkalmazás helyén, valamint az allergiás kontakt ekcéma és bőrgyulladás. Azok, akik egy teafa olajterméket használnak a pattanások számára, szintén tapasztalhatnak helyi szárazságot, viszketést, szúrást, égetést vagy bőrpírot.

Az egyetlen idő, amikor teafaolajat alkalmaznak a bőrre 100 százalékos koncentrációban a körömgumik kezelésében. Amikor az olajcseppeket naponta kétszer alkalmazzák, a fertőzések kezelésére nehezen kezelhetők az esetek mintegy 60% -ában 3-6 hónap alatt. A sportolók lábához 25 vagy 50 százalékos teafaolaj megoldás naponta kétszer egy hónapra megfelelő, és az emberek próbálkozásainak nagyjából fele számára hatékony. Naponta egy 5 százalékos teafaolaj-gél mindennapos alkalmazása az akne kezelésénél a jó eredmények eléréséhez szükséges.

A teafaolaj a növény leveléből származik, azonos névvel. A benne lévő illékony vegyületek úgy tűnik, hogy megölik a baktériumokat és gombákat, ugyanakkor megtakarítják a normális bőrfoltokat, és csökkenti az allergiás bőrreakciókat. A laboratóriumi vizsgálatok során a teafaolaj gátolja a Candida albicans élesztő növekedését, és in vitro aktivitást mutatott az Enterococcus és a Klebsiella pneumoniae néhány gyógyszerrezisztens törzsével szemben. További bizonyítékok arra utalnak, hogy a teafaolaj csökkenti az allergiás bőrgyulladást, mivel elnyomja bizonyos gyulladásos mediátorok túltermelését az immunrendszer által.

Biztonság

Mellékhatások

Helyes használat

Eredet és cselekvés