A vörös orosz kel táplálkozási értéke

A piros orosz káva Szibéria eredetű, és az 1800-as évek végén kereskedőkön keresztül indult Észak-Amerikába. A kékzöld levelek és a vöröses-lila vénák a vöröskáposzta olyan jótékony hatású tápanyagokkal vannak ellátva, amelyeket gyakran “szuper ételnek” neveznek. A vörös kelkek rendszeres fogyasztása széles körű előnyökkel járhat, például a szem és a szív egészségének elősegítése és A rák megelőzésére. Élvezze a párolt vagy sózott, vagy használják nyersen smoothies és saláták.

Teljes táplálkozás

A piros kalács alacsony kalóriatartalmú, alacsony szénhidráttartalmú, alacsony zsírtartalmú étel, amely fehérjét is táplál. A 85 gramm adag vagy körülbelül 3 uncia 45 kalóriát tartalmaz. A 9 gramm szénhidrátból egy adagban 2 gramm étrendi rostból áll, ami javítja az emésztési egészséget és folyamatosan érzi magát. A kelkeszeg kevesebb, mint egy gramm zsírt, 3 gramm fehérjét, 35 milligramm nátriumot és cukrot nem tartalmaz.

Egyéb tápanyagok

A vörös kelkében a napi érték 260 százaléka az A-vitaminra és a C vitamin vitamin 170 százaléka, 2000 kalóriás étrend alapján. A fitonutriensek mellett a lutein és a zeaxantin, amelyek nagy mennyiségben találhatók a kelkében, az A-vitamin is támogatja az egészséges látást, különösen akkor, amikor koraszkodik. A kelkében lévő lutein potenciális előnyökkel jár a szív egészségére is, mivel megakadályozza a plakk képződését az artériákban egy vizsgálati csöves vizsgálat szerint. A C-vitamin olyan antioxidáns, amely a szabadgyökök által okozott sejtkárosodást harcolja meg, ami felépülhet és krónikus betegséghez vezethet. A káposzta kis mennyiségű kalciumot és vasat is ad.