Apró dudorok a bőr alatt a kezében

Számos ok miatt kis ütések fordulhatnak elő a kezében. Attól függően, hogy milyen okok vannak a kezedben, lehet, hogy képesek lesznek kezelni őket a konyhában lévő tárgyakkal, vagy vényköteles gyógyszereket igényelhetnek. Mielőtt kezét kezelné otthon, konzultáljon egészségügyi szakembereivel, hogy biztosítsa a megfelelő kezelést.

Jellemzők

A kezedben lévő bőrtöredékek klaszterekben alakulhatnak ki, méretük szerint változhatnak. Keményen vagy lágyan érezhetik magukat. Jellemzően a puha dudorok folyadékot vagy gennyet tartalmaznak. A nehezebb dudorok szilárd szövetrétegek, amelyek csomót képeznek. A bőr pehely lehet, ha a dudorok kemények és hámlik, ha a puffadások puha.

Méret

A kezedben lévő bőröndök apró fehérfejek vagy pattanások formájában jelentkezhetnek, de olyan masszívak lehetnek, mint egy márvány. Az átmérő lehet olyan kicsi, mint egy pont, vagy olyan széles, mint a csuklójának fele. A kezében lévő dudorok mérete az októl függően változik.

típusai

A follikulitis vagy egy vagy több szőrtüsző gyulladása kicsi dudorokat okozhat a kezedben lévő bőr alatt, különösen ha a szívelégtelenségben szőrszálak vannak jelen a KidsHealth.org szerint. A furuncles egyfajta pattanás, amely a szervezet bármely részén előfordulhat, beleértve a kezét is, a MedlinePlus szerint. Hólyagok alakulhatnak ki, amelyek általában a bőr alatt fejlődnek és felnőnek, és olyan tevékenységekből állnak, amelyek állandó ismétlődő mozgásokat vagy súrlódást okoznak. A kalluszok kisméretű dudorokat is képezhetnek a kezed vagy lábak bőre alatt, amelyek hasonlóan a hólyagokhoz hasonlóan nőnek, amikor vastagabbak lesznek. Az amerikai ortopédiai sebészek akadémiája szerint ganglionciszta is keletkezhet a kezed és a csukló bőrén. A ganglionciszta tipikusan az ízület tetején helyezkedik el, és tartalmaz egy kis buborékot. A bőrgyulladás kis bőröndöket is okozhat a kezedben, a karokban, a lábakban vagy a test más részein a bőr alatt vagy a tetején.

Megelőzés / Solution

A furuncle kialakulásának elkerülése érdekében gyakran tisztítsa meg a kezét annak érdekében, hogy a szennyeződések ne kerülhessenek a keze szőrtüszőkbe. Ha az udvari munkát végzi, például a rakinget, vagy más ismétlődő mozgásokat a kezével, viseljen kesztyűt, hogy elkerülje a bőr súrlódását a hólyagok vagy a hólyagok kialakulásának elkerülése érdekében. A ganglion ciszták jellemzően csökkentik a pihenést, az AAOS szerint. A gimnaszták például ganglioncisztákat fejlesztenek ki az ismétlődő mozgás, súrlódás és stressz miatt a csontokon és az ízületeken a gimnasztika során.

szempontok

Ha a keze bőrén dudorokat alakít ki, kérjen megfelelő orvosi diagnózist a kezelés megkezdése előtt. Néhány otthoni kezelés, mint például a bőrápolás alkalmazása a kallusznak, de valójában egy pattanás, ronthatja az Ön állapotát. Ha hajlamos a hólyagok vagy hólyagok könnyű kifejlesztésére, beszéljen orvosával annak megelőzésével kapcsolatban, hogy ez megtörténjen.