Az én szoptatós baba minden alkalommal eszik evés után

A spit-up gyakori probléma sok újszülött számára. Az alsó nyelőcső sphincter felelős azért, hogy a gyomorban tartsa a gyomor tartalmát, és nem visszafolyó, visszafolyósodva, a nyelőcsőbe. Ez a sphincter születéskor éretlen, és időt vesz igénybe a megfelelő működés megkezdése. A szoptató csecsemők sok okból kifakulhatnak, és minden táplálékkal való köhögés nem feltétlenül jelent problémát. Beszéljen gyermekorvosával vagy egészségügyi szakembereivel, ha aggódik amiatt, hogy a baba a diagnózishoz és a kezelési javaslatokhoz köpködik.

Előfordulás és súlyosság

Kelly Bonyata, aki felügyeli a szoptatós és szülői weboldalt a Kellymom.com weboldalon, a születésről a 3 hónapos korig minden csecsemőnek körülbelül a fele naponta köpni kezd. A felszaporodás után felszívódás általában 4 hónapos korukig csúcsosodik, és általában a baba első születésnapján megszünteti magát. A szoptatott csecsemők különböző súlyossággal szétrobbanhatnak, a minimális adagolás után a takarmányozás után sokkal nagyobb mennyiségben, amely úgy tűnik, egyenlő a teljes táplálással. A minimális köpülés nem jelent egészségügyi kockázatot, ha a baba súlyt szerez, és hat-nyolc nedves pelenka és három piszkos pelenka naponta.

Okoz

Az egyik leggyakoribb oka annak, hogy a szoptatós csecsemők a táplálék után kifogynak, túltermelés vagy erőteljes lecsökkenés következménye. A lemorzsolódás olyan reflex, amely akkor következik be, hogy a tej könnyedén kivonható a mellből. Egyes nőknél ez túl kemény és túl gyors, így sokkal gyorsabban szabadítják fel a tejet, mint egy csecsemő ápolónőt és lépést tartani. A gyakori szétesés egyéb okai az élelmiszerek érzékenysége, a gastrooesophagealis reflux betegség vagy a GERD.

Kezelés

Gyakran felnőtt páciens kezelése nem szükséges, hacsak a baba súlycsökkenést vagy más egészségügyi problémákat nem tapasztal. Azonban, ha a gyűlölet túlterhelés vagy erőteljes lecsökkenés eredménye, a szoptatás előtt néhány perccel szivattyúzás segíthet csökkenteni a tejet vagy a tejet a szoptatás alatt. Óvatosan kezelje a babáját, hogy minimalizálja a rángatását és tartsa a babáját függőlegesen 30 perccel az etetés után. Ha az ételérzékenység miatt a baba felmordja magát, dolgozzon orvosával vagy szülésznővel, hogy segítsen azonosítani a bűncselekményt. A tehéntej gyakran okoz problémákat az újszülötteknek, amelyek nehézséget okoznak a kazein fehérje emésztésében.

Mikor keresnek segítséget?

Ha a baba minden táplálék után nagy mennyiségű tejet ürít, úgy tűnik, hogy fogyás van, vagy nem tűnik elégedettnek, mert annyi tejet köpött, vegye fel a kapcsolatot gyermekének gyermekorvosával. Néhány csecsemőnek GERD-je van, és gyógyszeres kezelésre van szüksége ahhoz, hogy csökkentse a refluxot annak érdekében, hogy a csecsemő jól fejlődjön. Ha bármilyen kérdése van a baba gondjaival és általános egészségi állapotával kapcsolatban, azonnal forduljon orvosához.