Az érzelmi fejlődés tünetei egy 8 éves gyermeknél

A gyermek életének korai évei megteremtik a kapcsolati kapacitás és az érzelmi tudatosság szintjét. A pozitív és negatív tapasztalatok az otthon és az iskolában növelik vagy lecsökkentik gyermeke önbecsülését és általános érzelmi fejlődését. Segíthet megakadályozni az érzelmi fejlődési késedelmeket azáltal, hogy felajánlja a 8 éves bőséges bátorítást és dicséretet, valamint az érzelmi késedelmek tüneteinek kezelésével.

A bizalom hiánya

A középkorú gyermekkora küszöböt jelent a gyermek önbecsülésének fejlesztésében. Ez egy olyan időszak, amikor a családi egységből származó értékeket és ismereteket a világban és az új kapcsolatokban tesztelik. A kortársak elfogadása és a világ működésének ismeretének bővítése szükséges eszköz a pozitív önbecsülés és bizalom megteremtéséhez. A pozitív önbecsülés először otthon, majd az osztályteremben történik a barátságok és a csapatmunka és a pozitív kommunikáció során.

Visszavont

A gyermek érzelmi tányérja tele van új stresszekkel és félelmekkel. Az elutasítás, a halálismeret, az ismeretlenek félelme és az együttérzéssel kapcsolatos aggodalmak mind pusztítanak a 8 éves korában. “A gyermek számára normálisnak tartott bármilyen zavarok okozzák a stresszt” és a potenciális fejlődésbeli kudarcok ebben az időben, mondja Karen DeBord gyermekfejlesztési szakember. Ha a gyermeke visszavont, akkor a változás a “szokásos” otthoni vagy iskolai meghatározás megváltozása miatt következhet be.

erőszakosság

A fizikai agresszió a gyermekkori gyerekeknél általában csökken, ahogy az érvelési készségeik fejlődnek. “Humán fejlődés” szerző Diane Papalia azt mondja, hogy a zaklatás gyakran mellékterméke az elakadt érzelmi fejlődésnek. Mivel az “agresszorok általában népszerűtlenek”, azok a gyermekek, akik a megfélemlítést célként használják, valószínűleg egyre frusztrálják a társaik negatív reakcióit, és továbbra is agresszíven cselekszenek. Az agresszív 8 évesek tükrözhetik a korlátozott kognitív képességeket, a kortárs és a családtagok elutasítását, vagy az ellenséges szülőképességet, mondja Papalia.

A szabályok és következmények figyelmen kívül hagyása

Az érzelmileg egészséges, 8 évesek általánosan értékelik a világosan meghatározott szabályokat és következményeket. Folyamatosabban tudatában van annak, hogy cselekedetei hogyan hatnak másokra, és ezáltal megváltoztatja viselkedését. A 8 évesek, akik nem értik a viselkedési határokat, szenvedhetnek egy bomlasztó magatartási rendellenességtől, mint például magatartás és ellentétes rendellenességek. Ezek a rendellenességek gyakran egybeesnek a figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességgel vagy az ADHD-vel, ezért korán kell foglalkozni azzal, hogy megakadályozzák a jövőbeni bűncselekményeket.