Az izmok használták futball

A futball olyan intenzív sportág, amely szerint a sportolóknak 90 percig aktívnak kell lenniük, és a pályán való játék közben el kell viselniük a távolságokat, amint Dr. Howard Liebeskind az Egyesült Államok nemzeti labdarúgó csapata podiatőrje szerint. Annak érdekében, hogy elegendőek maradhassanak ahhoz, hogy teljesítsék ezt a kihívást jelentő feladatot, sok futballcsapatnak speciális edzésprogramjai vannak, amelyek a foci során leggyakrabban használt izomcsoportok megerősítésére és kondicionálására koncentrálnak. A kutatási, oktatási, innovációs és beavatkozási központ közelmúltbeli jelentése szerint az előfutár alatt az ifjúsági futballisták 7,2 százalékos sérüléseket szenvednek, ebből 79 százalék az alsó végtagokat, 23 százalékot a combra . Egy hasonló tanulmány, amely az orvosi és egészségügyi tudományok osztályán dolgozó profi játékosokra összpontosított, azt találta, hogy az összes izom sérülésének 92 százaléka a láb és az alsó lábak izomcsoportjainak volt 37 százalékos aránya a combnyeregeknél, 23 százalék a mellékszereplőknél, 19 százalék A quadriceps és a 13% -os borjúizmok esetében.

Az orrizomzat fontos szerepet játszik a futballista általános erejében. A kifejlesztett bicepszek, tricepszek és vállak segítenek növelni a játékos méretét, ami hasznos a labda árnyékolásakor. Ezek az izmok úgy működnek, hogy egyensúlyba hozzák a játékosokat, ahogy ugrálnak, fejjel egy labdát és futnak. A kapus kivételével a játékosok nem használhatják kezüket a labdával való játékra, kivéve, ha a labda elhagyja a labdát. A kifejlesztett karizmok lehetővé teszik a játékosok számára, hogy képesek legyenek hatékony és pontos bevezetést végrehajtani, ami értékes eszköz lehet a cél-pontozási lehetőségek megteremtéséhez, ha a gólvonal 20 vagy 20 méteres körzetében van.

A magizmok a mellkasodtól kezdve a kismedencei terület kezdetéig terjednek. Amint azt az izomcsoport azt sugallja, a magizmok a test elsődleges támaszai, és magukba foglalják a has és az izmokat. Ennek a területnek a fejlesztésével a játékosok javíthatják egyensúlyukat és általános állóképességüket. Ezenkívül a Delaware Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy a magstabilitás kialakulása csökkenti a hát- és az alsó végtag sérülésének mértékét.

A combizmok három izomcsoportot tartalmaznak: az elülső, a hátsó és a duzzadók. Ezek közül az izomcsoportok közül a legfontosabbak az anteriorizmok, amelyek a négy izomzatból állnak, amelyek a csontkovácsot és a hátsó izmokat tartalmazzák. Ezek az izmok a test erőművei, és rövid energiát biztosítanak ahhoz, hogy a játékosok sprintálhassanak vagy fenntartsanak egy állandó kocogást játék közben. Az izmok fejlesztése gyorsabbá teheti a játékosokat, és nagyobb erőt képes nyújtani a rúgásnak.

Anatómiailag a lábizmok az izmok, amelyek a térdtől a bokáig mennek. Ez az izomcsoport támogatja a létfontosságú térd és boka ízületeket, és lehetővé teszi a futballisták számára, hogy sprintessenek, gyorsan vágják és szabályozzák a láb izmait. A gastrocnemius vagy a borjú izma az alsó láb legjelentősebb izmai. Az izom két fejezete összekapcsolódik, hogy összekapcsolódjon a sarokkal, amit általában az Achilles-ínnek neveznek, és a sérülés gyakori helyszíne. Fontos, hogy a játékosok kifejlesztsék ezt az izomcsoportot, hogy kiegyenlítsék a comb izomzatát.

Kar

Mag

Comb

Láb