Előnyeit és hátrányait

Pushups már régóta az arany szabvány, amikor a fitness, és egy egyszerű módja annak, hogy teszteljék a sport és az erő. Mivel a pushup szinte minden izomot használ a testedben, lehet, hogy kísértésbe vesz néhány készletet a napi edzésedhez, a rossz technika és az izomzat kevésbé hatásos lehet. Míg a kilyukadások segíthetnek megerõsíteni a testedet, nem szabad használni az egészség és a wellness napi fizikai aktivitásának helyettesítésére.

Amikor egy pushupot hajt végre, nem csak a karjaidat használja. A gyakorlat a mellkasát, a magot és a lábizmokat is összekapcsolja, mivel a testet a deszka helyzetében tartja. Ez teszi az egyszerű nyomást hatékony módon az összes fontosabb izmok csoportjához a testedben az edzés során.

A napi összecsapások túl gyakran rosszul vannak végrehajtva, csökkentve általános előnyüket. Amikor egy pushup-ot csinálsz, a kezednek a váll szélességétől és a gyakorlószőnyegen kell lennie. A hát és a lábak egy egyenes vonalat alkotnak, és amikor lecsúszol a matracra, akkor ezt a vonalat meg kell tartani. Ha az alja túl magas a levegőben, a hátuk elcsúszik, vagy nem eléggé magabiztosan fekszik le, akkor a pattanások nem hatékonyak, és akár sérülést és törést is okozhatnak. Továbbá, a napi pihentetés nem biztos, hogy az izmoknak elegendő ideje van a pihenésre és a helyreállításra, ami további terhelést eredményezhet.

Az az elképzelés, hogy a testmozgás drága tornatermi tagságokat és felszereléseket igényel, hamis. A napi pihenés bizonyítja, hogy hatékony erőkifejtő gyakorlatokat végezhet otthon, felszerelés nélkül. Egyszerűen használd testtömegedet és kitartását, hogy napi rutinokat hajtson végre. Míg egy edzőszőnyeg kényelmesebbé teheti a ponyvát, akkor nincs szüksége rá, ha a szőnyegre fekteted.

Míg a kilyukadások segítenek az erő és az izmos állóképesség kialakításában, valószínűleg nem segítenek a testsúlycsökkenésben, vagy önmagukban egészségesebbé válni. Cardiovascularis aktivitást kell hozzáadni a zsírégetéshez és egy egészségesebb szív kialakításához. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja javasolja, hogy hetente legalább 150 perc közepes intenzitású kardiovaszkuláris aktivitást kapjanak. Kiegészítse napi ajánlásait gyaloglással, futással, kerékpározással vagy tánccal, hogy megfeleljen ennek az ajánlásnak.

Pro: Teljes testmozgás

Con: technika nehézségek és fáradtság

Pro: Nincs szükség felszerelésre

Con: Nincs cardio előny