Evezős gépek és térd problémák

A vontatógépek kiváló edzést nyújtanak. Zsírokat égetnek, erősítik a lábakat, a törzset és a vállakat, és növelik az általános állóképességet. Mivel az evező mozgása elsősorban a térd, néhány ember aggódik a térdproblémák kialakulásában vagy súlyosbodásában. De az evezés nem okoz stresszt vagy sérülést – sőt, bizonyos esetekben segít a sérült térdnek.

sérülések

Az evezős gépek által okozott térd sérülések a térd elcsavarodását, az izmok ingerlését a térddúccal és az inak és az ínszalagok megfeszítésével okozzák. Egyes csónakok térdre csavarják a lábukat, mert nem megfelelően vannak. Mások számára az izotibialis csíkok, az izmok, amelyek a csípőktől a térdig futnak, dagadhatnak a térdcsontokkal szemben, és irritálódhatnak az ismétlődő stressznek. A legsúlyosabb sérülések a hiperextenzus, a meghajtó vagy a löket végén vagy befejezésekor következnek be.

Megelőzés

A séta sérülései általában az evező gépekre jellemzőek. A csónak evezésénél az üléspad meggátolja a csavarodást és a hiperhúzást. A “Vadászhírek” szerint a súlyos hajósok edzői néha egy blokkot építenek egy evezőgép üléseken, hogy megakadályozzák a hiperextenzitást. Ez nehéz lehet azok számára, akiknek nincs módosítási tapasztalata, és érvényteleníthetik az evezőgépen adott garanciákat. A magazin azt ajánlja, hogy egy oktatót kérjenek az űrlap megtekintésére és javítására, és tudatában legyenek a sérülés lehetséges veszélyeinek.

Forma

A legjobb módja annak, hogy elkerüljék vagy helyesbítsék a térdproblémákat, amikor az evezés a megfelelő formát használja. A vitorlázás két részből áll – a hajtás és a helyreállítás. A hajtás a löket része, amelyet hatalommal húz. Tartsa a fejét, a nyakát és a vállát nyugodt állapotban, és kissé felhúzza a felsőtestét, amikor eléri a célt vagy a teljes hosszabbítást. A helyreállítás a felszabadulás és a pihenés a következő löket előtt. Hajlítsa a térdét, mint az evező és a kezed tisztítsa meg őket.

Rehabilitáció

A vontatógépek előnyösek azok számára, akik autológ kondrocita beültetést vagy ACI-t igényelnek rehabilitációra, egy közös térdműtét, amely a sérült porcserét helyettesíti. A London Metropolitan Egyetem kutatói azt javasolják, hogy a rehabilitáció során a térd 40-70 fokos rugalmasságának csökkenése a minimálisra csökkenjen, de nem kerülhető el. Azt találták, hogy az evezős gépek ebbe a tartományba esnek, kevesebb mint a fele a stroke meghajtó részében. A kerékpározáshoz és a hagyományos térd-rehabilitációhoz képest – és amikor elkerülhető a hiperhámlás – az evezés kedvező a műtét utáni megerősítés.