Ezüst és fehér arany esküvői zenekarok

A legkorábbi esküvői zenekarok úgy gondolják, hogy az ősi egyiptomi időkből származnak. Az egyiptomi nőknek papiruszos nádat kaptak körkörös gyűrűkké, amelyek a feleség soha véget nem érő szerelmét képviselték. Az ókori római időkben az emberek ezüstből vagy aranyból készült értékes gyűrűket adtak nőknek, hogy bemutassák a feleségükbe helyezett bizalmat. Ma, az ezüst és arany még mindig közös választás esküvői zenekarok számára. Az egyes nemesfémek egyedülálló előnyeinek és hátrányainak megértése segíthet eldönteni, hogy melyik a megfelelő az Ön számára.

Tisztaság

Az ezüst az egyik legfényesebb és ragyogóbb fehérfém. A tiszta ezüst és a tiszta arany rendkívül lágy fémek, amelyeket más fémekkel ötvöznek, és így eléggé tartósak ahhoz, hogy ékszereket használjanak. Az ezüstt általában keményített keverés közben kis mennyiségű rézzel keverik össze. A 0,925 sterling ezüst címkével ellátott ékszereknek legalább 92,5 százalékos tiszta ezüstöt kell tartalmazniuk, a fehér arany pedig valójában sárga arany, fehér ötvözetekkel, például nikkellel, cinkkel és palládiummal keverve, ezért nem olyan fényes, mint az ezüst. A fehér arany ékszerek megjelenését ragyogó ródiummal díszítik. Arany tisztaságot a karatáira vonatkozóan állapítják meg. A sárga arannyal ellentétben a fehér arany csak 21 karatumnál érhető el, minden magasabb és az arany sárga színű. A 18k-nak nevezett fehér arany 75% -os tisztaságú, a 14k fehér arany pedig 58,5% -os tisztaságú. Fehér arany is néha elérhető 10k, ami 41,7 százalékos tiszta.

Ár

Az ezüst az egyik legkedvezőbb árú fém, míg a fehér aranyat gyakran úgy érik, mint a platina olcsóbb alternatíváját. Mind az ezüst, mind az arany ára várhatóan ingadozni fog a jelenlegi piaci feltételeknek megfelelően. Bár az ezüst általában kevésbé drágább, mint az arany, más tényezők, mint például a gyűrű kivitelezése, valamint a gyémántok vagy más drágakövek használata jelentősen növelheti a költségeket.

Tartósság

Ezüst karcolások könnyedén, ami rontja az ezüst esküvői zenekar vonzerejét. A vékonyabb ezüst gyűrűk hajlamosak a hajlításra, és elveszítik alakjukat, és nem biztos, hogy elég hosszú ideig tartanak. Az 18K-os vagy annál alacsonyabb fehér arany gyakran tartósabb, mint a sárga arany ugyanabban a karatagban, ami jól illeszkedik a mindennapi kopáshoz. Egy professzionális ékszerész megjavíthatja a karcolásokat és károkat egy ezüst vagy arany esküvői zenekarban.

Viseljen és gondoskodjon

A sterling ezüst hírhedt az oxidálódás és a fekete színeződés, vagy az elhomályosodás, de a megfelelő ápolással és tisztítással a fém visszavezethető eredeti fényerejéhez. Sok ékszerüzlet is kínál sötétkék ellenálló sterling ezüst, amelyet kezelt, hogy megakadályozza az oxidációt. A fehér arany sárga színűnek tűnhet, mivel a ródium bevonat elhasználódik. Ennek eredményeképpen a lemezelést rendszeresen cserélni kell, hogy fenntartsák az ékszer fényes ragyogását. Az ezüst rendkívül jól hőt és villamos energiát vezet, és nem jó választás mindazoknak, akik magas hőfokon vagy elektromos áram alatt dolgoznak. A fehér aranyat gyakran nikkel ötvözi, amely egyes emberekben allergiás reakciót okoz, ám sok ékszerész aranyat aranyozott alumíniummal hordoz.