Fehérje az edzés előtt és után

Néhány testépítő azt mondja, hogy mikor igyál meg a fehérje rázkódását – mielőtt az erőszakosodásod előtt vagy után – különbséget tehetsz. A tudományos tanulmányok azonban vegyes eredményeket mutatnak. Az egyik dolog azonban világos: bármennyire nem részesülnek annyira az erőkifejtésből anélkül, hogy elegendő mennyiségű fehérje lenne, ezért minden nap minőségi forrásokból táplálkozzon, és helyezze el őket a leginkább megfelelő időben.

A fehérje szerepe a gyakorlatban a fitness szinttől és a teljes étrendtől függ. Egy tanulmány azt mutatja, hogy ha kezdõ vagy, hogy gyakoroljon, amikor kapja meg a fehérjét, nem fog sok különbséget tenni. Egy 2012-es tanulmány, melyet a “Sport Nutrition & Exercise Metabolism” című folyóiratban közöltek, “akik részt vettek a tejsavófehérjével a testmozgás indítása előtt és után, nem kaptak több izomtömeget, mint a placebóval rendelkezők. A “Journal of the International Society of Sports Nutrition” című, a 2013-ban közzétett áttekintő cikkben a kutatók arról számoltak be, hogy az izomnövekedés és a szintézis nagyságának legfontosabb tényezője a teljes fehérjefogyasztás mennyisége, nem pedig a fogyasztás időzítése .

Az egyik edzés, hogy néhány edényt lefegyél az edzés előtt, hogy nem valószínű, hogy éhes vagy alacsony vércukorszintet tapasztalsz közben. A fehérje jóval zsírosabb tápanyag, mint szénhidrátok vagy zsírok, így hosszabb időn keresztül megőrizheti téged, és továbbra is energiát nyújthat egy fárasztó edzésen keresztül. Ráadásul az ausztrál sportintézet kutatói által 2012-ben közzétett tanulmány kimutatta, hogy az edzés előtti fehérje fogyasztása, még a lassan emésztő fehérje formák is ugyanolyan hatásosak az izomfehérje-szintézis indukálására, mint a táplálékfehérje gyakorlása után.

Ha nem tudsz magas fehérjetartalmú ételeket vagy snackeket felvenni az edzés után, ne aggódj. Néhány kutatás azt sugallja, hogy a napi fehérjék napi bevétele a testmozgás után serkenti az izomvisszatartás jelentős javulását. 2010-ben a “Journal of Sports Science & Medicine” publikált egy felülvizsgálati tanulmányt, amely arra a következtetésre jutott, hogy a testmozgás két órája alatt a fehérje “nettó pozitív fehérjeegyensúlyt” termel. Ez viszont lehetővé teszi a sportolók testének növekedését és javítását nagyobb mennyiségű izom tömeg. A Nemzetközi Táplálkozástudományi Társaság azt is említi, hogy a sportolóktól közvetlenül a testmozgás után fogyasztó sportolók egészségesebbek és kevesebb izomfájdalmat tapasztalnak.

Egyes fehérjeforrások nem egyeznek meg testével és másokkal, ezért fontos, hogy figyeljen arra, hogy mit szeretne enni, és hogy ez hogyan befolyásolja az edzést megelőzően, alatt és után. A zsírok általában nem olyan könnyűek a szervezet számára, mint a szénhidrátok és a fehérjék, például magas zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú ételeket fogyasztanak, mint a sajt és a vörös hús. Kísérletezzen a különböző tápláló fehérjékkel, hogy megtalálja a leginkább megfelelő időt és forrást, és konzultáljon kezelőorvosával vagy regisztrált dietetikusával, mielőtt jelentős módosításokat hajtana végre a jelenlegi étrendben.

A tényezők

Előmunkás profik

A poszt-edzés profik

Tanulás összekapcsolása