Fehérje por és fejfájás

A fehérjepor nem okozhat fejfájást. Ha fejfájást tapasztal minden alkalommal, amikor felszívja a fehérje porát, akkor lehet, hogy allergia a tejsavóproteinre. A tejsavóprotein a leggyakrabban használt fehérje a legtöbb fehérjeporporban. A fejfájás, amely az ivóvíz-fehérje por után képződik, összefüggésben áll a sinus gyulladással, amely a fejre nyomást gyakorol. Beszélje meg kezelőorvosával a megfelelő diagnosztikai és kezelési lehetőségeket.

Tejsavófehérje por

A Kids Health azt mondja, hogy a tej két fő fehérjéből készül: savó és kazein. A tejsavó körülbelül 20 százalékos, míg a kazein a fennmaradó 80 százalék. A tejsavó a folyadék folyékony része, és a kazein fehérjék a tej túró, vagy szilárd része. A tejsavófehérje általánosan használt fehérje italok, sávok és egyéb kiegészítők. Ha allergiás a tejre, ne fogyasszon tejsavó vagy kazein fehérjéket.

Tej allergia

Tejre gyakorolt ​​allergiás reakció során az immunrendszer immunglobulin E-t vagy IgE-t termel, melyeket az Amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia tanúsága szerint megpróbálnak leküzdeni a tejfehérjék ellen. Az immunrendszer hibásan kódolja a fehérjéket, és reagál rájuk, mintha veszélyesek lennének. Az IgE antitestek más vegyi anyagokat is reagálnak, például a hisztamin. A hisztamint hízósejtekből állítják elő lágyszövetben a test egészében, például a sinus üregében.

Sinus fejfájás

Ha a hisztamin termelődik a szinuszokban, gyulladást, irritációt és duzzanatot okoz. A duzzadt szinuszok túlzott nyomást gyakorolnak a fej különböző részeire. Ez a nyomás okozhat fájdalmat az arc, a szemek, a homlok és a belső fül, szerint a University of Maryland Medical Center. A sinus fejfájás a fej közepén egy tompa, lüktető fájdalom, amely egyre rosszabbodik, ha hirtelen áll vagy hajlik. A sinus fejfájás a sinus fertőzés jele lehet, és az orvosnak értékelnie kell, ha lázad.

Kezelés

A tejsavóprotein allergiás reakciójáról származó sinus fejfájások kezelése a tejsavó fogyasztásának elkerülésével kezdődik. A tejsavófehérje-alapú porok használata helyett használjon szója- vagy növényi alapú fehérjetartalmú porokat. A kisméretű allergiás reakciókat az amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia szerint az over-the-counter antihisztaminokkal lehet kezelni. A sinus-fejfájást dekongeszteránsokkal kezelik, csökkentve a sinus üregében fellépő gyulladást és a fájdalomcsillapítókat a nyomás okozta fájdalom enyhítésére. Használhat gőzzel, párásítóval és nazális öblítõkkel is a nedvesedés nedvesítését és tisztítását.