Fordított súlyzó repülési előnyök

A hátsó váll és a hát felső részén a háttámlák hátrahúzódnak. A hátsó vállak és a mellkasi spinális izmok erőssége és fejlődése javítja a felső test testtartását, működését és mozgását. A helyes technika létfontosságú és fontosabb, mint a súly. Tartalmazza ezt az ellenállást a teljes test anaerob fitness program részeként.

Az izmok

A fordított súlyzózsák, más néven hátsó deltoid emelkedés, számos kulcsfontosságú izomterületet fejlesztenek ki. Erősítik a deltoidnak nevezett vállizmok hátsó oldalát. Működnek a supraspinatus, az infraspinatus és a teres minor, amelyek a forgó mandzsetta hátsó izmai. A fordított súlyzózsamagok a felső vállizmokat is célozzák, amelyek a vállpengéket egymás felé húzzák.

Anatómia

A deltoid izom hátsó oldala a scapuláról származik, és a deltoid elülső és oldalsó szakaszainak rostjaival egyesül a felső kar csontjához. Amikor összehúzódott, a hátsó deltoid a felkarot hátrafelé húzza a gerinc felé. A supraspinatus, az infraspinatus és a teres minor izmok a vállpánna hátsó részéből származnak, és a felső karhoz kapcsolódnak. Egy egységként működnek, hogy felemeljék és felhúzzák a felső karot a vállpengék felé. Az izmok, amelyek a gerincről származnak, és a scapulához kapcsolódnak, a rombusz major, a rombusz minor és a trapézis középső és alsó szempontjai. Ezek a fontos izmok visszahúzzák a lapockákat a gerinc felé.

Testtartás

A helyes testtartás és a helyes funkcionális mozgás érdekében szükséges az erőviszonyok megfelelő egyensúlya az izmok között, amelyek vállat húznak hátra, és a vállat előre húzódó izmok. A helyes testtartás és funkció alapvető fontosságú a mindennapi élet és a sportteljesítmény fokozottabb fájdalommentes működéséhez.

Technika

A fordított súlyzózsamagok lejtéssel, álló vagy fekvő helyzetben hajthatók le. Indítsa el a lámpát és tökéletesítse a technikáját a súly hozzáadása előtt. Ha ülő vagy álló kanyar 90 fokos szögben halad előre. Fogja meg a kézfejet minden kézben, a csuklóját egyenesen és könyökök hajlítva. Kezdje a padlóhoz közeli súlyokat, és szinte megérintse egymást. Exhale és egyidejűleg emelje fel a vállát 90 fokos szögben a testtől a gerinc felé. Tartsa meg a könyökét meghajlítva, és emelje fel a vállát olyan magasra, amennyit csak tud. Inhaláljon és csökkentse a súlyzót szabályozott módon.

A hátrameneti súlyzózsa a legnehezebb feladat a nehezebb felvonók után. Fókuszáljon a technikájára, és kezdjen el 10-30 ismétléssel. Ha az űrlap tökéletes, fokozatosan adj hozzá egy második és egy harmadik szettet. Lassan haladjon a súlyon, és érezze, hogy a testmozgás során a megfelelő izmok működnek.

Rutin