Guggolás és vállfájás

A csikó egy nagyszerű funkcionális alsó testmozgás és egy tetszőleges, jól lekerekített súlygyakorló program. De néhány ember számára a guggolás közben tapasztalt vállfájdalom elvonja a gyakorlatot, ami megnehezíti a guggolás végrehajtását a tökéletes formában, ami a biztonság és a hatékonyság szempontjából szükséges. Mielőtt eltávolítaná a guggolásokat a rutinjából, fontolja meg a súlycsökkentés néhány beállítását és alternatíváját.

Akár egy olimpiai bárral és állványzattal, egy súlycsapdával és egy spotterrel vagy egy Smith-gépvel végzett, a leggyakoribb formája a guggolásnak a felső háton fekvő súlyterhelés. A helyes sáv elhelyezése mind a forma, mind a kényelem szempontjából kritikus. A helytelen elhelyezés nyomást gyakorolhat a csontokra és az idegekre, és biomechanikusan hátrányos helyzetbe hozhatja a törzset, fájdalmat és potenciális sérülést okozhat a gerinc, a vállak és más ízületek számára. Helyezze a rúdot a lapocka tetejére vagy a vállszíjakra, ne a nyakra. Guggolás közben tartsa meg a mellkasát, és húzza fel a vállát a gerinc felé.

Ha a vállfájdalom továbbra is fennáll, még a helyes elhelyezéssel is próbálkozzon a guggolás alternatív módjaival. A mellső guggolás a mellkas mellé helyezi a rudat, és a stresszt a vállról eltávolítja. A helyes helyzetben hagyja, hogy a sáv a könyökök görbületén nyugodjon, és a mellkasán lévő karokat keresztezi, és megérinti a rúdot a kulcscsonthoz. Másik alternatíva a hátsó guggolás egy csapkodó guggoló gép használatával. A gép a súlyt a nyak oldalán helyezi a vállokra a karok oldalán nyugvó karokkal, ezzel csökkentve az acromium folyamat során történő tömörítést. Egy harmadik alternatíva az, hogy a sáv helyett a súlyzókat használjuk fel.

A mellkason és a vállon korlátozott mozgástérrel rendelkező egyének gyakran fájdalmat tapasztalnak, amikor guggolnak egy bárral. A bar squats elkerülése az egyik alternatíva, de a konkrét nyújtási gyakorlatokon keresztül a mellkas és a váll mozgásterének növelése kiemelt fontosságú lehet az ilyen állapotú egyének számára. A szorosabb izmok a mellkason és a vállakon idővel átgördülhetnek a forgó mandzsettákra és a felső gerinc helyes irányú elmozdulására, amely fájdalmas lehet. Próbálja meg a gerinceket egy testrúddal vagy egy nagyon könnyű súlyzóval kezdeni, nagyobb súlyt adva a mozgás tartományának javulásához. Fókuszáljon a súly beállítására a vállpengék tetején, ahelyett, hogy a súlyt a karjaival támogatná.

A forgó mandzsetta olyan izmok csoportja, amelyek együtt dolgoznak a vállízület forgatásán. A sérült vagy gyulladt rotátor mandzsetta fájdalmas lehet a guggolás közben. Az acromium és a forgó mandzsetta közötti tér szűkítése bursitist és tendinitist okozhat, nyomást gyakorolva az idegre és fájdalmat okozhat. A sérülésekből vagy túlképzésből eredő izomtörések művet és / vagy rehabilitációt igényelhetnek. Ha gyanítod, hogy megsérült a rotátor mandzsettája, keresse fel a diagnózist és a kezelést, mielőtt folytatná a súlygyógyítási programot.

Bar helyezése squats

Alternatív tömegnövelés

Váll mozgástartománya

Rotator mandzsetták