Izomépítés rhodiola rosea-val

A Rhodiola rosea számos előnye lehet az izomépítésnek, beleértve az energia fokozását, a hormonszintek normalizálását, az állóképesség növelését és a szervezet stresszre adott válaszának javítását, a Life Extension Magazine “Rhodiola: Nature’s Energy Booster” című cikke szerint. Ne feledje, hogy a rhodiola önmagában nem építi ki az izomot, mert ellenállni kell az ellenállóképességnek és megfelelő táplálékot kell tennie az izomnövekedéshez. A rhodiola azonban hasznos eszköz lehet a teljesítmény növelésére, és segít a szervezetnek a fizikai stressz kezelésében.

Vegyünk egy 300-100 mg adag teljes rhodiola gyökér kivonat azonnal ébredés az üres gyomor. Ha a gyógynövény kivonatot, amely a rosavinok 3 és 1 arányára szalicózisra szabott, 100-600 mg-ot szed. A stressz-hormon és az izom-kannibalizáló hormon kortizol a legmagasabb csúcson van, amikor először ébredsz. A rhodiola természetesen megrémíti a kortizol szintjét, megvédi izomépítő erőfeszítéseit a Jim Stoppani “Supplements 101” szerint a 2010. januári “Muscle & Fitness: The Ultimate Supplement Handbook” című kiadványban.

Vegyen egy másik rhodiola adagot 30-60 perccel az edzés előtt. A Rhodiola kimutatták, hogy fokozza az ATP vagy az adenozin-trifoszfát szinteket, az izomsejtek energiaforrását, a Stoppani szerint. Az izmok oxigénszintjét is növelheti, így hatékonyabban tud dolgozni, hosszabb kitartással. A rhodiola a boltozat kortizol melletti pozitív hatással van a hormonokra, mint a tesztoszteron, a növekedési hormon és az IGF-1, amelyek az izomépítés szempontjából kulcsfontosságúak.

Vegyél egy harmadik és végső egyenlő rhodiola adagot közvetlenül az edzés után vagy egy üres gyomor után később délután. Az ellenállóképesség stressz hatással van a központi idegrendszerre. A gyakori és intenzív edzések visszaszorítják a gyógyulási képességet, és elnyomják az immunrendszert, vagy késlekednek az energiával később a nap folyamán. Ez a rhodiola utolsó adagja segíthet megakadályozni, hogy megbetegedjen, vagy a “falon” ütődjön egy hosszú munkanap után.

Az edzés után fogyasszon táplálkozási rázkódást, beleértve 30-50 g tejsavóproteint és 60-100 g magas glükémiás szénhidrátot, például a dextrótot vagy a gyümölcslevet, mondja Jeff Anderson az “Optimum Anabolics” -ben. Rhodiola hatásköre csak eddig megy, és az edzés utáni táplálkozás elérése az izomépítő erőfeszítéseit új szintre emeli.

Cycle rhodiola be és ki a kiegészítő programot. Például egy 4-6 hetes, 1-2 hetes szünet-kiegészítési ütemezést követhet. A “3-D izomépítés” szerzői, Jonathan Lawson és Steve Holman azt javasolják, hogy egy teljes heti kikapcsolást végezzenek az edzés intenzív kiküszöbölésével, elkerülve az izomzavarokat vagy a pontot, amikor már nem hajlandó többé ellenőrzött ismétlést végezni. Ennek a szünetnek az az oka, hogy lehetővé tegye a központi idegrendszer visszanyerését az intenzív edzés hatásaiból. Mivel a rhodiola segíti ezt, ez egy természetes kiegészítő kiegészítést jelentene egy rövid ideig csökkent képzési intenzitással.