Kálium és gyakori vizelés

A kálium egy olyan elem, amelyet az emberi szervezet a megfelelő testfunkcióhoz követel. A gyakori vizelés miatt az ember túlságosan kicsi lehet a rendszerében, és negatív egészségügyi következményekhez vezethet. Ha gyakori vizelés tapasztalható, ez komolyabb egészségügyi állapot jele lehet, és orvoshoz kell fordulni egy orvoshoz.

Kálium

A kálium természetes úton előforduló ásványi anyag, amelyet az emberek rendszerint fogyaszthatnak. Az ásvány kulcsfontosságú szerepet játszik számos kulcsfontosságú testi folyamatban, mint például a fehérjeszintézis elősegítése, az izomépítés és a normális elektromos tevékenység fenntartása a szívben, állítja MedlinePlus, az Országos Egészségügyi Intézetek szolgálata. A kálium hiányosságait ritkán okozza a nem megfelelő táplálkozás, de azok, akiknek a étrendje gyakoribb vizelést okoz vagy akik olyan anyagokat fogyasztanak, amelyek gyakrabban vizelnek, káliumhiányt okozhatnak.

Alacsony kálium

Ha egy személy vérében a normálértéknél alacsonyabb káliumszint van, ezt általában a hypokalaemiának nevezik, a MayoClinic.com szerint. A kálium általában a vérben jelen van, 3,6-4,8 milliekvivalens literenként. A 2,5 mEq-os literenkénti szintet életveszélyesnek tekintik. A hypokalaemiában szenvedő betegek tünetei közé tartoznak a gyengeség, fáradtság, izomgörcsök, székrekedés és szívritmuszavarok.

Hipokalémia okai

A MayoClinic.com beszámol arról, hogy a hipokalémiának számos lehetséges oka van, amelyek közül a leggyakoribb a túlzott vizelés, amit egy másik ok okozott. A diuretikumokat, tablettákat vagy anyagokat, amelyek gyakrabban vizelnek az embereket, hypokalaemiát okozhatnak, akárcsak a hasmenés, hányás, étkezési zavarok és a hashajtók túlzott használata. A hipokalémiát súlyos betegségek is okozhatják, például krónikus veseelégtelenség és primer aldoszteronizmus, hormonális rendellenesség, amely magas vérnyomáshoz vezet.

kezelések

Az alacsony káliumszintek, akár a túlzott vizeletet vagy más okokat okozzák, orvosi kezelést igényelhetnek enyhíteni. Az orvos esetleg káliumpótlókat vagy más jogorvoslatokat írhat elő, például étrendváltást vagy a jelenlegi gyógyszeres kezelés megváltoztatását. A káliumpótlás megkezdése előtt konzultáljon orvosával.