Láttam palmettát a cukorbetegségért

A megnagyobbított prosztata kezelésére használt gyógyszerben a fűrészpalmettát a különböző egészségügyi feltételek orvoslására használják. Bár a források ritkán említik a palmettát a fűszernövények között a cukorbetegség elősegítésére, olyan tulajdonságokat tartalmazhat, amelyek enyhíthetik a betegség bizonyos hatásait, például a vércukor szintjének szabályozásában. Azonban a fűrészes palmettát vagy más alternatív gyógyszert kell használni a cukorbetegség felügyeletével.

Vércukor

A cukorbetegség akkor fordul elő, amikor a szervezet sejtjei nem használnak megfelelően vércukorszintet, és a szintek ingadoznak. A 2-es típusú cukorbetegségben a hasnyálmirigy inzulint termel, amely szabályozza a vércukorszintet, de a sejtek képtelenek felismerni, ezáltal hiány lép fel az inzulin termelésben. Az 1-es típusú cukorbetegségben a szervezet nem termel inzulint egyáltalán. Az 1-es típusú cukorbetegséget néha fiatalkori cukorbetegségnek nevezik, de a felnőttek is megkapják. A táplálkozás, a testmozgás és a gyógyszerek segítik a beteg állapotának ellenőrzését.

Tünetek

A fáradtság gyakran a két típusú cukorbetegség tünete, mivel a testben hiányzik a vércukor az energia előállításához. Egyéb tünetek közé tartozik a szokatlan szomjúság, a gyakori vizelés, az extrém éhség, a fogyás és az ingerlékenység. A 2-es típusú cukorbetegség homályos látást, zúzódásokat vagy vágásokat is okozhat, amelyek lassan gyógyulnak, a végtagok bizsergése és zsibbadása, gyakori bőr- vagy gumifertőzések.

Lehetséges előnyök

A Saw palmetto segíthet a hasnyálmirigyben, és hozzájárul a cukorbetegség vércukorszintjének kiegyensúlyozásához, amint azt James D. Jenks, a homeopátiás orvos doktora írja a The Herbs Place honlapján. A növény gyümölcse segíthet a test állapotának pazarlásában és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek segíteni. A pálmafák csak egyike azon gyógynövényeknek, amelyeket Dr. Jenks említ, ami segíthet a cukorbetegek vércukorszintjének helyreállításában. Ezek közé tartoznak az arany pecsétek, a borókabogyók, a lombos levelek, a sárgarépa és a fokhagyma. A cukorbetegség által okozott általános gyengeség és fáradtság miatt a betegség néhány panaszai közé tartozik az impotencia. A Saw palmetto-t a nemi hovatartozás fokozására használják, a MedlinePlus megjegyzi, de a kutatás ezen a téren még mindig megingathatatlan.

Mellékhatások

A pálmafejet diuretikumként használják a vizeletáramlás növelésére, de a MedlinePlus szerint nem végeztek elegendő kutatást annak megerősítésére. A gyakori vizelés a cukorbetegség tünete, mert a felesleges vércukorszint felépül a vérben, ami a veséket felszívja és kiválasztja a felesleges cukrot, ami szintén megnöveli a szomjúságot. Korlátozott bizonyítékok azt sugallják, hogy a pálmakrém néhány ember számára problémákat okozhat a hasnyálmirigyben, de nem végeztek elegendő kutatást ezen a területen, és a problémákat más tényezők okozhatják. A MedlinePlus kijelenti, hogy a palmettát valószínűleg a legtöbb ember számára biztonságos, és enyhe mellékhatásokat, például szédülést, fejfájást és émelygést okozhat.