Lazacolaj a fogyásért

A lazacolaj az egyik módja annak, hogy növelje az omega-3 zsírsavak mennyiségét az étrendben. Az Omega-3 zsírsavak csökkentik a szívproblémák kialakulásának kockázatát. A lazacolaj egészséges táplálékkiegészítő. A testsúlycsökkenéshez csökkenteni kell a testzsírt. A halolajok, például a lazac segítenek csökkenteni a triglicerideket a vérben, és így csökkentik a tárolt zsír mennyiségét a szervezetben.

A trigliceridek

Az American Heart Association a triglicerideket a zsír kémiai formájaként határozza meg. Amikor eszel, a tested elégeti az akkori energiát. A fennmaradó kalóriák trigliceridekké válnak. Ezek a trigliceridek a véren mozognak, és a zsírsejtekhez kötődnek a tároláshoz. Ha naponta több kalóriát eszel, mint az ég, a trigliceridek felépülnek. Az emelkedett trigliceridszintek növelik a szívbetegségek és a tárolt testzsír kockázatát. A felesleges testzsír elhízáshoz vezet.

Omega-3 zsírsavak

A lazacolaj az omega-3 zsírsavak jó forrása. A MayoClinic.com jelentése szerint a halolaj, mint a lazac, docosahexaénsavval vagy DHA-val és eikozapentaénsavval vagy EPA-val rendelkezik. A lazacolaj csökkenti a trigliceridek mennyiségét a vérben, és növeli a magas sűrűségű lipoproteinek (HDL) szintjét, amelyek “jó” koleszterinként ismertek. A HDL a zsíros anyagokat a szervezetből szállítja. A MedlinePlus szerint is bizonyíték van arra, hogy az omega-3 zsírsavak bevitelének növelése csökkenti a vércukorszintet és a testzsírt, ha az egészséges életmóddal együtt alkalmazzák.

Fogyás

A testsúlycsökkenés akkor következik be, amikor több kalóriát éget el, mint amit eszel. Nem csak a lazacolaj növekvő étrendből származik. Annak érdekében, hogy 1 lb tárolt zsírt tartalmazzon, további 3 500 kalóriát kell égetnie. A testsúlycsökkenés egy matematikai játék, amely megméri, hogy hány kalóriát fogyaszt, és hány teste ég. Például, ha naponta 1500 kalóriát fogyaszt és 2,000-et éget, 500 kalóriát veszítesz. Egy hét alatt elveszíted egy font testzsírt. Ez akkor történhet meg, ha lenyelték a lazacolajat, vagy sem.

Előnyök

A lazacolaj előnyei messze meghaladják a fogyást. Az omega-3 zsírsavak lazacolajjal történő növelése számos betegség elleni küzdelmet jelent. A MayoClinic.com kijelenti, hogy a tanulmányok azt mutatják, hogy a megnövekedett halolaj csökkenti a vérnyomást, a triglicerideket, a szívroham és az angina kockázatát, és javítja a rheumatoid arthritisűek merevségét. Ezenkívül legalább 0,3-0,5 g lazacolaj segít megelőzni a Crohn-betegséghez társuló rák és gyulladás bizonyos formáit. A lazacolajat szintén agyi tápláléknak tekintik, amely javíthatja a kognitív funkciókat és csökkenti a demencia kockázatát.

szempontok

Mint a legtöbb dolog, túl sok nem jó. Vannak olyan indikátorok, amelyek szerint túl sok halolaj, például a lazac veszélyben van. A MayoClinic.com szerint az USA Food and Drug Administration jelentése szerint akár 3 g omega-3 zsírsav a halolajból is biztonságos. Beszélje meg orvosával a lazacolaj bevitelét. Az emelkedett omega-3 zsírsavak növelhetik a vérzés és a stroke kockázatát. A halolaj csökkenti a vérlemezkeszám-értékeket. A vérlemezkék segítik a vérrögöket. Más szempontok közé tartoznak a mérgező toxikus halak szennyezői. A Methlymercury felhalmozódhat a halhúsban, azonban úgy tűnik, hogy nincs probléma az olajokkal. A lazac hetente kétszer történő fogyasztása több szennyeződést eredményezhet, mint egy lazacolaj-kiegészítő.