Mellékhatások a 6 csillagos izom tejsavó fehérje

A Six Star Muscle Whey Protein egy fehérje gazdag sporttáplálék-kiegészítő, amely segít a súlyemelés és az intenzív testmozgás egyéb formáinak támogatásában. Ez a termék testépítők és erõs edzésû sportolók számára készült, de hasznos lehet mindazoknak, akik rendszeresen gyakorolnak. A Six Star Muscle Whey Protein öt ízben jön létre, és jó savófehérje forrása. Bár ez a kiegészítés előnyös lehet, lehetséges mellékhatásai vannak, amelyekről tudnia kell. Bármilyen kiegészítés alkalmazása előtt forduljon orvoshoz.

Máj szövődmények

A Six Star Muscle Whey Protein magas fehérjetartalmú, mivel a tápanyag az izomsejtek növekedésében és javításában szerepet játszik. Azonban túl sok fehérje káros lehet. A 6 csillagos izomtömeg fehérje minden egyes csésze 26 gramm fehérjét tartalmaz, és a gyártó azt javasolja, hogy egy vagy két adagolókamrát naponta négyszer keverjenek össze a tejjel. Ha két zacskót használ 8 oz-val. A felesleges tejet kiszolgálva, akkor 240 gramm fehérjét fogyasztaná ebből a kiegészítésből, közel ötszöröse a napi javasolt 50 g-os bevételnek. Katherine Zeratsky regisztrált dietetikus szerint túl sok fehérje károsíthatja a májat, vagy súlyosbíthatja a már meglévő májbetegségeket.

Fokozott koleszterinszint

A testmozgás egyik legfontosabb előnye, hogy csökkentheti a szívbetegség kockázatát. Azonban a 6 csillagos izomtömeg fehérje elháríthatja ezt az előnyöket. Ennek a kiegészítésnek minden egyes kagylója 55 mg koleszterint tartalmaz, ami a napi javasolt 300 mg-os határérték kb. 18% -a. Ha azonban a napi ajánlott négy adagot használja, akkor 220 mg-tól 440 mg-ig terjedő koleszterint fogyaszt, attól függően, hogy hány adagolót kell használni adagonként. A magas koleszterinszint növelheti a szívbetegség kockázatát.

Izomtörzsek

A Six Star Muscle Whey Protein olyan kreatint tartalmaz, melynek célja az erő növelése, de komoly mellékhatásokkal járhat, a Maryland Medical Center szerint. Ezek közé tartoznak a “súlygyarapodás, izomgörcsök, izomtörzsek és húzatok, gyomorpanaszok, hasmenés, szédülés, magas vérnyomás, májműködési zavarok és vesekárosodás”, ha hosszabb ideig nagy dózisban szedik őket.

Hányinger

Bár a testmozgás segíteni fog abban, hogy jobban érzed magad, a 6 csillagos izomtömeg fehérje használata valóban rosszabbá teheti magát, mivel az émelygés potenciális mellékhatás. A szója lecitihin, amelyet emulgeáló összetevőként használnak, hányingert okozhat, és a kreatin is felboríthatja a gyomrot. Végül, ha laktóz intoleranciája van, hányingert tapasztalhat a 6 csillagos izomtömeg fehérje használatával, mivel a tejsavó tejtermék, és laktózt tartalmaz.

Ha 6 csillagos izomtömeg-fehérjét használ az izomnöveléshez, akkor egy nagy kalóriatartalmú étrend részévé kívánja inni, hogy elegendő kalóriát szállhasson a szervezetéhez. Azonban a termék egyes összetevői hátrányosan befolyásolhatják ezt a törekvést, mivel a szójalecitin csökkent étvágyat okozhat. Ezenkívül a “The British Journal of Nutrition” 2010. októberi számában megjelent kutatás azt mutatja, hogy a tejsavófehérje elnyomja az étvágyat, mint az egész élelmiszer-fehérjeforrás.

Étvágytalanság