Neuromuszkuláris adaptációk az erõs kiképzés következtében

Az erõs edzés javítja az agy és az izomrostok közötti kommunikációt, ami nagy erõfeszítéseket és erõteljes teljesítményt eredményez. Valójában a szakképzetlen egyének bármikor aktiválhatják meglévő izomtömegük egy részét. Megértése, hogyan befolyásolja az ellenállóképesség neuromuszkuláris, vagy agy-izom, a kommunikáció lehetővé teszi az informált döntéseket.

A motor egység tartalmaz egy motoros neuront – a központi idegrendszerben található sejtet, amely az elektromos és kémiai jelátvitel révén továbbítja az információt -, valamint az ehhez kapcsolódó összes izomrost. Ha egy agyából származó elektromos jel stimulál egy adott motoros neuront, akkor az adott neuron-szerződéssel kapcsolatos összes szálat aktiválják. Például a motormuronok a szem izmainak irányíthatnak 10-100 szálat, míg a nagyméretű lábizmok motoros neuronjai több ezer izomrostot képesek irányítani. A súlyemelés növeli a gépjármű-toborzás sebességét, és nagyobb aktivitást tesz lehetővé a tevékenység során.

Mint sok élettani rendszer, a motor egységek fáradtak lehetnek a testmozgás során. Mivel a neuromuszkuláris rendszer kifakad, a motoros egység felvételének képessége csökken, és kisebb erőt tapasztalhat. Az erőkifejtés azonban növeli azt az időtartamot, ameddig egy motoregység nem marad fáradtság vagy túlmunkálás nélkül. Ezért a neuromuszkuláris alkalmazkodás fokozza az izomállóképességet, vagy az idő múlásával az izmok működését. Például a továbbfejlesztett motor-egység állóképességének köszönhetően több összeszerelést vagy összecsukást végezhet egymás után.

A fizikai aktivitás több izomcsoport aktiválását igényli számos motoregység felhasználásával. Ha ülő, az agya valamilyen más időpontban aktiválhatja a szükséges motoregységeket – ami nem hatékony mozgást eredményez. Másrészt, az erőkifejtés segíti a motoregység toborzásának szinkronizálását, vagy a szükséges motoregységek aktiválásának képességét abban a pillanatban, amikor a maximális erősségű gyártás és a mozgáshatékonyság. A szinkronizált motoregység aktiválása ugyanúgy működik, mint a csónakok, amelyek a hajóknak szinkronban eveznek, miközben a csónakok különböző időpontokban vesznek részt.

Az emberi izmok gyorsan összehúzódnak és lassú hasítású izomrostokat tartalmaznak. A lassú kötésű rostok alacsony intenzitású, kitartás alapú műveletekkel járnak, például a gyaloglás, míg a gyors kötésű rostok nagy intenzitású, teljesítményalapú tevékenységeket, például sprintelést vagy súlyos súlyemelést tesznek lehetővé. Általában a gyors kötésű rostok nagyobb aktiválása növeli a sebességet és az erőt a fizikai aktivitás során. Idővel az ellenállóképzés kommunikációt alakít ki az agyad és a gyors ütésű motoregységek között, ezáltal lehetővé téve az említett szálak nagyobb aktiválását. A neuromuszkuláris adaptáció új erõ-edzésprogramon belül heteken belül jelentkezhet.

Miután a tested elvégezte a szükséges neuromuszkuláris alkalmazkodást, az aktuális edzésprogramja kevésbé lesz kihívás. Ezen a ponton, ha továbbra is ugyanazt a programot használja, gyakorol egy edzőtáblát. Az erõs kiképzés platója azt jelenti, hogy már nem látod javulást ugyanazon inger alkalmazásával. A túlterhelés elve kimondja, hogy az erőteljesebb erősítés érdekében meg kell növelni erősság-képzési programjának intenzitását. Próbáljon hozzáadni 5 vagy 10 fontot minden programhoz. Munkavégzés, hogy ugyanolyan mennyiségű ismétlést hajthasson végre, és az eredeti programban használt könnyebb terhelésekkel beállíthatja.

Az aktiválás mértéke

Motor-egység állóképesség

Motor-egység szinkronizálása

Gyors feszítőszálak felvétele

Átfedés a síkházakon