Nyúlik a nyolc nagy izomcsoportra

A nyújtás elengedhetetlen a szervezet egészségéhez. Javítja a rugalmasságot, növeli a mozgástartományt, sőt megelőzheti a sérülést. A test nyolc fő területén az izmok nyújtásával átfogó testretestet kaphat, ami rugalmas és erős marad. Használjon olyan statikus vagy helyhez kötött szakaszokat, amelyeket 30 másodpercig tart, és az edzés végén nyúljon a legjobb nyereségért. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalt egyenletesen húzza ki.

Nyolc csoport

Testének nagy izmai nyolc csoportra oszthatók: váll, kar, mell, has, hát, csípő, comb és borjú. Vállán a fő izmok a deltoidok és trapézis izmok. A karjaidban van a bicepsz a felső karod elülső részén, és hátul a tricepsz. A mellkasi izmok a mellkasodban vannak, és a rectus abdominis és a ferde izmok a hasában vannak. A hátad három izomnak ad otthont: erector spinae, latissimus dorsi és rombuszok. A gyomrában az izmok izmai vannak, a combcsontjaid és a quadriceps az izmok a combodban, és a gastrocnemius és az soleus izmok a borjában vannak.

Felsőtest

Állandó helyzetben húzza meg a vállát úgy, hogy egy egyenes karot nyújt a mellkasán, és a másik kezét az alkarjára helyezi, hogy közelebb húzza a karját. Ezután húzza ki az egyenes karját előtted, ujjaival lefelé nézzen, és a tenyereded távolodik tőle. Óvatosan nyújtsd ujjaidat a testére, hogy nyújtsd a bicepszet. Emelje fel a karját és hajlítsa a fej mögé, ujjaival a vállpenge között. Használja a másik kezét, hogy húzza meg a könyökét nyújtva a tricepszek izmait. Végül keress meg egy partnert, hogy álljon mögötte, és húzza meg mindkét alkarját, és húzza össze őket a pectoralis izmaitól.

Az agy és a hát

Kezdete térdelve térdelje le közvetlenül a vállak és a térd alatt a csípő alatt. Kerekítse a hátát a mennyezet felé, nyújtva a háta izmait. Húzza hátra a hátát, hagyja, hogy a hasa gombja leereszkedjen a padlóra, hogy nyújtsa a hasi izmokat. A földön feküdj le, és térdre tekintsd a mellkasodat. Tartsa őket itt, hogy nyújtsák fel a merevedési spinae izmokat, mielőtt a térdét leeresztené az egyik oldalra. Húzza ki a másik karját az ellenkező oldalra, és nézze meg a karját, hogy nyújtsa a ferdén.

Alsó test

Ismét a lábánál nyisd ki egy egyenes lábat előtted, és hajlítsa a mellét a lábad felé, nyújtva a combcsontjaidat és a gluteus izmokat. Egyenlõsítsen egy lábát, hajlítsa a másik lábát, és húzza azt a lábad a hátsó részébe, hogy nyújtsa a négysebességû izmokat. Végül, szemben egy falat, és helyezze mindkét kezét rajta. Húzza ki az egyik egyenes lábát mögött, a sarkával a földbe nyomva. Ülj le a falba, hogy nyújtsa a gasztro-kíméletes izomot. Ismételje meg a nyújtást hajlított hátsó lábával, hogy az izmos izomra összpontosítson.