Orvosi felhasználások cayenne bors

A cayenne bors egy csillogó lehetőség a forró paprika szerelmeseinek. Bár nem a Scoville Unit skálán, amely a baktériumok hője, a cayenne mindenképpen forró, 30 000 és 50 000 egység között. A cayenne paprika általában kulináris célokra használható – akár friss paprikákká, akár szárított és por alakú formában -, de számos gyógyászati ​​felhasználásra is alkalmas. Forduljon orvosához, mielőtt a cayenne paprika használatával kezelné az egészségügyi problémákat.

A cayenne-paprika összetevőt, amely forróvá teszi őket, kapszaicinnek nevezzük. Ez a kémiai anyag a cayenne paprika fájdalomcsillapító képességeket ad, és ha felszívódik, a kapszaicin megszakítja a fájdalomérzékelés átadását az agyba. A sérülés még mindig fáj, de a test nem ismeri fel és nem ismeri el a fájdalmat. A cayenne-i paprika kapszaicint olyan krémekhez és gélekhez adják, amelyek a bőrön történő alkalmazáskor fájdalomcsillapító hatást fejtenek ki. A “Regional Anesthesia and Pain Medicine” című februári számában közzétett tanulmány megállapítja, hogy a kapszaicint és más vegyületeket tartalmazó bőrön alkalmazott tapaszok hatékony fájdalomcsillapítást eredményeznek. Bizonyos fájdalomcsillapító gyógyszerek bőrirritációt okozhatnak, ezért nagy dózisú kapszaicinnel tapadnak a tapaszok, kisebb dermatológiai problémák miatt.

Beleértve a cayenne paprika az étrendben segíthet a fogyásban növeli az anyagcserét. A Marylandi Egyetem Orvosi Központja humán és állatkísérletekre utal, amelyek a kapszaicint jelzik ezeken a paprikákon, befolyásolja a test által elfogyasztott hő mennyiségét. A “Journal of Medicinal Food” 2011. márciusi számában szereplő bizonyítékok a kapszaicin-kiegészítést korrelálják a patkányok elhízásával kapcsolatos anyagcserezavarok csökkenésével. További kutatásokra van szükség annak megerősítése érdekében, hogy ez a megállapítás igaz-e emberekre.

A Cayenne paprika különösen előnyös lehet a férfiak számára – a kapszaicin ebben a paprikában pozitív hatással van a prosztatarákra. A kaliforniai és tokiói kutatók bizonyítékot szolgáltattak a “Cancer Research” folyóirat 2006. márciusi kiadásában, miszerint a kapszaicin számos prosztatarákos sejtvonalban apoptózist vagy sejtvilt okoz. Azt sejtetik, hogy a kapszaicin a cayenne paprikában felhasználható a prosztatarák megelőzésében vagy kezelésében.

Ha megsérül, a cayenne paprika segít megelőzni a fertőzést az antibakteriális tulajdonságaiknak köszönhetően. Az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete megállapítja, hogy a cayenne paprika a fertőzés és a gyulladás ellen küzd. Ezen túlmenően a Marylandi Egyetem Orvosi Központja beszámol arról, hogy a kapszaicin a cayenne paprika esetében hatékony kezelést nyújt a fülfertőzésekhez.

Fájdalomcsillapítás

Metabolizmus Booster

Prosztata-rák elleni harcos

Antibakteriális szer