Párhuzamos síelési technikák

A síoktatók szeretik vitatni a két síutas oktatás módját. Néhányan tanítják a klasszikus ék helyzetét. Amikor a diákok bizonyítják a mozgalmak bizalmát és megértését, valamint a lejtős egyensúlyi készségeket, ezek az oktatók olyan gyakorlatokat tanítanak, amelyek segítenek a diákoknak a párhuzamos síelésre való áttéréshez. Más oktatók szerint az ék egy haszontalan mozgalom. A közvetlen-párhuzamos megközelítést támogatják. A legjobb technika a tanulási stílusodtól függ.

Pizza & French Fries

Amikor meghallja a sípálya oktatóját, hogy “pizzát” és “sült krumplit” kiabál az osztályába, nem kérdezi meg a diákokat, hogy mit szeretnek ebédelni. A pizza és a sült krumpli technika klasszikus módszer a gyerekek tanítására. A pizza az ék helyzetre utal, a sült krumpli pedig párhuzamos síelést jelez. A gyerekek leereszkednek a lejtőn, míg az oktató elmondja nekik, hogy melyik pozíciót kell feltételezni. Miközben a technikát gyerekeknek tervezték, a felnőtt síiskolák használhatják azt, hogy megkülönböztessék a párhuzamos és az ékszíj érzését. Válassza ki a könnyű, kevésbé meredek lejtést, ha megpróbálja kipróbálni ezt a fúrót.

Stem Christie

A kar króm egy hatékony bizalomtermelő fúrt biztosít a síelők számára, akik az ékről párhuzamos síelésre kívánják váltani. A félelmetes síelők különösen hatékonynak tartják, hiszen a sílécük az öklési pozíciót az eső legfélelmetesebb részében veszi át, közvetlenül lefelé az ősszel. Kezdje a síléceit ék alakban és csússzon az ólomvonalba. Irányítsd a sílécedet jobbra, hogy jobbra vagy balra fordulj balra. Mielőtt visszafordulna az ólomvonalba, csúsztassa le a sífutóját, hogy párhuzamos legyen a lesiklópályájával.

Kilépés az ősszel

A kezdők az ék helyzetet használják, hogy segítsenek lelassítani a kör végén. Miután megtanulják a párhuzamos síelést, lassítják a síléceket a hegyre. Harald Harb, az Elsődleges mozgalmak oktatási rendszerének közvetlen-párhuzamos módszere megalkotója kifejlesztette ezt a gyakorlatot a kezdő síelőknek. Menj a könnyű lejtő szélére, és álljon párhuzamosan a sílékkel, és az ösvényen mutasson. Lépj felfelé a hegymászó sílécével, és egyensúlyozz a hegyi sílécre a kis lábujjával. Hozd le a lejtőnket, hogy megfeleljen. Mozgasson felfelé, és folytassa öt percig, majd próbálja meg az ellenkező irányba.

Pivot Slips

A forgócsúszka párhuzamos forgási mozgásokat tartalmaz. Az oktatók ezt a fúrót használják a párhuzamos mogul síelésre való felkészülésben. Kerüljön a közbenső lejtő oldalára, mutassa a síléceket a dombon, és helyezze el a felsőtestet úgy, hogy a mellkasod és a sílécek lefelé nézzenek. Tartsd sílécet, és csúsztasd oldalra a dombon. Ha a lejtés különösen meredek, maradjon az oldalsó csúszkában, amíg magabiztosnak érzi magát. Ezután egyidejűleg mindkét sílécet a lejtő ellentétes oldalára fordítsa. Keresse meg a dombot, és próbálja ki a gyakorlatot egy forgócsappal az ellenkező irányba.