Pirithione cink a hajhullásért

A pirimion cink számos összetevőt tartalmaz, amelyek számos korpásodásgátló samponban megtalálhatók. Az ilyen típusú sampon csökkentheti a hajhullásodat, ha az a fejbőrön lévő halott bőr felhalmozódásának eredménye, amely eltömítheti a tüszőket és gátolhatja a haj növekedését. Továbbá ez az összetevő javíthatja a hajának egészségét, testét és megjelenését.

Sok probléma, amely befolyásolja a fejbőrt, ideiglenes hajhullást is okozhat, például a fejbőr pikkelysömör vagy seborrheás dermatitisz. Ezeket a körülményeket a fejbőr vastag, méretezhető és hámló bőrével jellemezheti, ami szintén vöröshajú és viszkető lehet. A kezelés tipikusan magában foglalja a gyógyszeres sampon napi használatát, mint például a pirítion cinket. Miután megkapta a fejbőr állapotát, a normál hajnövekedés jellemzően folytatódik.

A pirimion cink tisztítja a bőrt a fejbőrön, valamint segíti a szagok ellenállását, megóvja a mikroorganizmusokat, amelyek a bőrön növekedhetnek, és korpásodáshoz, seborrheás dermatitishez és hasonló állapotokhoz vezethetnek. Az összetevő segít megelőzni a baktériumok visszatérését, és ezáltal a fejbőr tüneteit megőrzi. Javíthatja a hajszálakat és a haj kinézetét is, segítve annak teljesebbé, ragyogóbbá és lágyabbá válását, így előnyös az egészséges haj növekedéséhez.

Ha nem kap elegendő cinket étrendjében, ez hajhullást is okozhat. A szervezet cinket használ a szőrtüsző sejtek felosztására, amely elengedhetetlen a haj növekedéséhez. Nem ritka, hogy az emberek enyhe hiányosságot kapnak, de a cink javasolt napi adagjának megfelelő mennyiségű vörös hús, baromfi, osztriga, sajt, hüvelyesek, hüvelyesek és teljes kiőrlésű gabona hozzáadásával megfelelhetnek az étrendnek. A cink javasolt napi adagja 11 mg felnőtteknek és 8 mg felnőtt nőknek.

A hajhullás különböző okok miatt következhet be, nem csak a fejbőr állapotában. Lehetséges, hogy a tápanyaghiány, a fejbőr fertőzése, az alopecia vagy a mintázat hajhullás. A hajhullás okainak megállapításához keresse fel orvosát, mielőtt megpróbálna otthon orvosolni, és kérdezze meg, melyik megoldás a legjobb az Ön számára. Ha úgy találja, hogy a piritio-cink nem segít a fejbőr állapotának ellenőrzés alatt, más aktív összetevők is megpróbálhatók, mint pl. Szalicilsav vagy kátrány, és orvosa is segíthet meghatározni, melyik a legjobb.

Fejbőr problémák és a hajhullás

Pyrithione cink funkciója

Cink a táplálkozásban

További megfontolások