Piros dudorok a kezemre

A vörös dudorok riasztóak lehetnek, akár kézben vagy másutt a testen. A bőrön megjelenő vörös dudorok egyikének az az oka, hogy szó szerint több tucatnyi lehetséges ok van a fejlődésükre, a kisebbektől kezdve az ideiglenesektől a súlyosig. Emiatt fontos, hogy azonosítsa a dudorok okait, vagy ha nem tudja meghatározni a leggyakoribb okot, keresse fel orvosát.

Azonosítás

Ahogy a dudorok úgy néznek ki, le tudják szűkíteni a lehetséges okokat egy kicsit. Néhány dudor vörös lehet, míg mások elég kicsiek lehetnek, és jelentősen megemelkedhetnek, vagy csak enyhén duzzadhatnak. A dudorok szőrtüszők körül alakulhatnak ki, vagy inkább a bőr alatt gyulladásos zsebként jelennek meg. Lehet, hogy észre sem vesznek néhány fejfájást, amelyek fehér fejeket fejlesztenek.

Egyéb tünetek

Vörös dudorok a bőrön érzékenyek lehetnek az érintésre, és duzzanattal és gyulladással járnak. Bizonyos esetekben a nyálkahártya viszkető lehet, egyes esetekben krónikusan. Más esetekben a vörös dudorok a test más részeire is kiterjedhetnek, még akkor is, ha kezükben kezdenek.

Lehetséges okok

A follikulitis a szőrtüszők fertőzése. Ha kifejleszti ezt az állapotot, akkor észre fogja venni a vörös csomókat a szőrtüszők körül, és pattanások alakulhatnak ki. Bár ez megjelenhet a kezében, bárhol fejlődhet a szőr. A rovarcsípések bárhová el lehetnek távolítva néhány tucatnyi bőröndre, és ezek fájdalmasak lehetnek, vagy szúnyogok esetén nagy, vörös dudorok, amelyek nagyon viszketnek. A cseppecskék nagy, vörös dudorok, amelyek felszabadítják a genny és a vér, és nagyon fájdalmas. Ön is kialakulhat kiütés, ami fájdalmas vagy viszkető lehet, és azt orvosnak kell megvizsgálnia.

kezelések

A follikulitisz gyakran önmagában is eltűnik, ha felületes, de orvoshoz kell fordulnia abban az esetben, ha súlyosabb esetekben speciális gyógyszerekre van szükség a hajhullás kockázatának csökkentése érdekében. A rovarcsípések gyakran eltűnnek az idő múlásával, és a calamine lotion segíthet enyhíteni a viszketést. A cseppeket meg kell védeni és meg kell védeni a lyukasztástól, de ha két hétnél hosszabb ideig léteznek, orvosnak kell kezelnie. A bőrkiütés kezelésére antihisztaminnal kezelhető, különben orvoshoz kell fordulnia az ok megállapításához.

szempontok

Ha bármilyen ismeretlen tünetet észlel, vagy ha nem tudja azonosítani a vörös dudorok okát, akkor keresse fel orvosát. Lehetséges, hogy olyan irritáló anyaggal került kapcsolatba, mint a mérgező borostyán, a mérgező tölgy vagy olyan anyagok, amelyeknek allergiás reakciója volt. Lehetséges, hogy a dudorok figyelmeztető jelek sokkal súlyosabb problémákra a szervezetben.