Polo mérkőzés etikett

A Polo a luxusszinonimája, de ez nem jelenti azt, hogy csak a gazdagok és a híresek vehetnek részt egy mérkőzésen. Az elmúlt évszázadok kizárólagosságától távol állva a polo mindenki számára igyekszik újraéleszteni a képet. A floppy sapkák és a magas sarkú cipők nem feltétlenül szükségesek, de előfordulhat, hogy a mérkőzésen való részvételt megelőzően fel kívánja venni a szabályokat és az etikettet.

Történelem

A póló pontos eredete ismeretlen, de az Amerikai Póló Egyesület szerint a póló első rögzített bizonyítéka 600 BC-ig nyúlik vissza. Kínában és Perzsiában. Az 1700-as években egy polo földet építettek, amely a mai polo mező tényleges méretéhez igazodva ma Izsávban, Perzsia fővárosában Nagy Shah Abbász volt. Stregispolo.com szerint a polo ez évszázad alatt kezdett indítani Indiába, ahol az 1850-es években a britek látták játszani, 1859-ben az első hivatalos polo klubot alapították a Silchar-ban. Polo azután az 1860-as években Nagy-Britanniába költözött, és 1876-ban az Egyesült Államokba.

szabályok

A Stregispolo.com szerint a teljes mérkőzés általában egy óra és fél, és hét perces időtartamra oszlik, úgynevezett chukkers, és ha ez egy nagy célzott mérkőzés lesz hat chukkers. A játékosok négy csapatonként 3 perces szünetet kapnak a chukkers és a 15 perces félidő között. A cél az, hogy a labdát a golyóstollak közé helyezzük, amely csak a ló jobb oldalán használható. A labda pályáját “útiránynak” nevezik, azzal a játékossal, aki a labdát “az úthoz igazítja”. Meggátolhatja az ellenfeledet azzal, hogy blokkolja a lövését a botjával, vagy megakadályozza, hogy megakadályozza a labdát.

nézők

Az USA-ban lévő polo-mérkőzéseken sok helyen élnek az emberek, és alkalmi ügyek lehetnek. A világ egyik legjelentősebb szereplője, Nacho Figueras interjút készített egy 2009. júliusi “Saddle Up for Polo” című cikken a Casual but Stylish Attire-ban, a Denverpost.com-on. Figueras szerint a legfontosabb dolog a lelkesedés a játékhoz. Gyermekeit, gyepszőnyeit és még némi takarmányt és italokat hozhat magával a délutáni meccsre. Távcső is hasznos lehet. A fan-interakciót ösztönzik, bár a játékosok alapvető tisztelete és tisztelete előnyös. Ön hangosan, higgadt, sőt zaklatott is lehet, de ajánlott az utóbbi lehetőség tiszteletben tartása.

Viselet

A Stregispolo.com szerint szinte minden ruhadarab elfogadható egy póló mérkőzésen, a farmertől a “garden party chic” -ig. Bizonyos mérkőzések vagy versenyek, különösen a bajnoki játékok vagy a jótékonysági rendezvények, formálisabb ruhát igényelhetnek. Hölgyeknek, nadrágoknak, farmereknek, szoknyáknak és dzsekiknek a normája, lapos vagy ékes sarkú cipő, a magas sarkú cipő nem ajánlott, mivel a sarkában a sövénybe süllyednek, és a séta nehéz. A férfiak számára a blézer része lehet a ruházatnak, ha fontos mérkőzésen vagy eseményen vesz részt, állítja a cikk a Denverpost.com-on. Nem szükséges egy tipikus hétvégi játék.

hagyományok

Minden póló meccs tele van néhány tradícióval, például a délutáni teával. A legtöbb meccs kb. 3 órakor kezdődik, és kb. 5 órakor fejeződik be, miután a díjakat kiadták. Ösztönözni kell, hogy pikniket, vagy tailgating tételeket vegyen fel, és vegyen részt tea ideje alatt. Azt is felkérned, hogy vegyen részt az interaktív “ászverések” felkészülésében a félidő alatt. Ez a hagyomány nehézkessé teszi a magas sarkú cipőket, ahogyan el kell mennie a mezőre, és szó szerint be kell dugnia a gyepet a lovak patái által létrehozott lyukakba. Óvakodj a “gőzölgő” divotól – új trágya.