Probiotikumokat egy üres gyomorban

A probiotikumok olyan egészségügyi kiegészítők, amelyek gyorsan növekvő népszerűségnek örvendenek számos egészségügyi állapot kezelésében, beleértve a hasmenést és a fekélyes vastagbélgyulladást. Bizonyos probiotikus egészséges táplálékkiegészítők tartalmaznak nagyon kifejezett utasításokat a kiegészítők felvételére vonatkozóan, beleértve az étellel és vízzel történő adagolásra vonatkozó utasításokat. A legjobb eredmény érdekében kövesse a gyártó utasításait. Mint minden egészségügyi kiegészítő, kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt a probiotikumot szedné.

Meghatározás

A probiotikumok néha a különböző emberek különböző dolgokat használnak. A probiotikumok egyik közös definíciója az “élő mikroorganizmusok megfelelő mennyiségben történő beadása, amelyek kedvező egészségügyi hatással járnak a gazdaszervezet számára”, az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint. Számos probiotikus szer kiegészíti a baktériumokat, gyakran a Bifidobacterium vagy Lactobacillus nemzetségektől. Mivel ezek a kiegészítők élő szervezeteket tartalmaznak, különleges lépéseket kell követnie, amikor azokat vigyék, hogy biztosítsák, hogy még életben vannak, amikor eléri a beleket.

Üres gyomor

Ha eszel, a gyomorban található élelmiszer jelenléte megindítja a gyomorsav és más emésztőfolyadékok termelődését. Ezek a folyadékok lebontják az ételeket és megölik a mikroorganizmusokat, beleértve a probiotikus kiegészítőkben megtalálható mikroorganizmusokat. A gyomorsav minimalizálása és a probiotikus mikroorganizmusok életben tartása érdekében a probiotikum-kiegészítőket üres gyomorra kell vinni. A táplálékkiegészítők körülbelül 30 perccel az étkezések előtt jó módszer a probiotikus mikroorganizmusok túlélésének maximalizálására.

Extra víz

Egyes orvosok azt javasolják, hogy további lépéseket tegyenek a gyomor savszintjének minimalizálása érdekében a probiotikus kiegészítők szedése előtt. A nyolc pohár sima víz fogyasztása azt hitte, hogy a gyomor teljesen leállítja az emésztőfolyadékokat, a Cobiotics.com szerint. Üres gyomortól kezdve és nyolc pohár vizet fogyasztva növelheti a probiotikum-kiegészítők hatékonyságát, de nem minden gyártó ajánlja ezt a lépést.

A víz típusa

Számos nyilvános vízforrást vegyszerekkel, például klórral kezelnek a mikroorganizmusok elpusztítása érdekében. Ezek a vegyszerek megölik a mikroorganizmusokat probiotikus kiegészítőkben és kevésbé hatékonyak. A probiotikus kiegészítők hatékonyságának maximalizálása érdekében csak probiotikus kiegészítőket kell szednie desztillált vagy tisztított vízzel.