Proform vs arany tornaterem futópad

A Proform és az Arany Edzőterme mindkettőben számos különböző futópadot kínál. Fontos azonban a futópadok összehasonlítása során a következő négy tényezőt figyelembe venni. Az első az a fajta motor, a második a lejtés és sebesség, a harmadik az ár és a méret, a negyedik pedig különleges tulajdonság. Az otthoni futópadnak tartósnak kell lennie, és a motor határozza meg teljesítményét és hosszú élettartamát. A lejtés és sebesség képességek határozzák meg az edzés során szerzett tapasztalat minőségét és intenzitását. Az ár és a méret határozza meg, hogy illeszkedik-e otthonába és költségvetésébe – és a speciális funkciók bónuszokkal, például beépített edzésekkel és alkalmazásfunkciókkal csúsztathatják a skálákat.

Motor

A futópad motort lóerő jellemzi. A legjobb motorok folyamatos üzemű teljesítményen, vagy CHP-n futnak. A CHP motor a legmagasabb minőségű. Minél magasabb a CHP, annál erősebb a motor. A proform futópadok legalább 2,5 CHP-vel rendelkeznek, de átlagosan 3,5 CHP-nál. Sok futópaduk büszkélkedik egy Commerical Pro Motorral, amely csendesebb, mint sok futópad motors. A Gold’s Gym olyan motorokat használ, amelyek átlagosan 3.0HP-t használnak. Nem minden futópad kínál CHP-t, és azok, amelyek hajlamosak 2.0 CHP-re. Így a Gold’s Gym motorjai kevésbé hatékonyak, mint a Proform. Ha intenzív otthoni edzést tervez vagy súlyosabb, akkor egy magasabb minőségű motor segít a futópad élettartamának meghosszabbításában.

Lejtés és sebesség

A lejtős és a sebességes képességek fontosak a futópadon, mivel meghatározzák az edzés intenzitását. Ha futópadra hajlik, nem szükséges felgyorsulnia, hogy növelje a gyakorlat értékét. A lejtés lehetővé teszi a különböző lábizmok, bokák és lábak különböző izmait. Sok Proform futópad 15 százalékig lefelé halad, valamint csökken a lejtő futása. Az Arany Edzőteremben futópadok akár 10 százalékkal is lejthetnek, bár nem csökkennek. Mindkét márka olyan futópadokat kínál, amelyek elérik a 15 mph-es sebességet.

Ár és méret

A Proform futópad drágább, mint a Gold’s Fitness. A Proform legolcsóbb futópadja, amelyet jelenleg kínálnak, 800 dollár, a közzététel időpontjában. A Proform futópadok más kiskereskedőkön keresztül akár 500 dollárig is megtalálhatók. A Gold’s Gym 300 dolláros futópadot kínál a kiadás idején. Mindkét márka különböző méretekben kínálja fel a kisebb helyet. Azonban az Arany terem futópadjai kissé kisebbek.

Más funkciók

A Proform számos olyan funkciót kínál, mint például az iFit kompatibilis alkalmazások, edzésprogramok, edzésprogramok, pulzusmérők, felfüggesztéscsillapítás és maratoni képzés. A futópadok általában nagyobb súlyt tartanak, mint az Arany Futópadok. A Proform számos modellt kínál, amelyek akár 400 fontot is tartalmazhatnak. Az arany futópadok olyan funkciókkal rendelkeznek, mint a beépített edzések, az iPod kompatibilis hangszórók, edzés alkalmazások, iFit alkalmazások, airstride párnázás és szabad súlyok. A futópadok tipikusan 300 fontot tartanak.