Qdoba táplálkozási információk

A Qdoba egy gyorsétterem, ahol mexikói stílusú ételeket szolgálnak fel friss alapanyagokból. Az étterem különféle burritókat, taco-kat, salátákat és quesadillákat szolgál fel, amelyeket rendeznek. Hozzáadhat rizst, babot, sajtot, fűszereket és salsa-t saját ízlésének megfelelően. A kedvenc Qdoba alkotásainak kalóriatartalmának, zsírszegénységének és telített zsírtartalmának ismerete segíthet a legegészségesebb választék megteremtésében.

burritos

A Qdoba burritosok az egyik legnépszerűbb menüelemek és egy túlméretezett liszt tortillával kezdődnek. Választhat a rizs, a fekete bab, a pinto bab, a sajt, a finomságok és a különböző salsák, hogy testreszabhatja az étkezés. A Queso Burrito rizs, fekete bab, tejföl, sajt és salsa súlya 860 kalóriát, 36 g zsírt és 18 g telített zsírt tartalmaz. A Poblano Pesto Burrito rizs, fekete bab, tejföl, sajt, salsa és grillezett zöldségek 1320 kalóriát, 50 g zsírt és 22 g telített zsírt tartalmaz. A grillezett Veggies burritó rizs, fekete bab, tejföl, sajt és salsa 820 kalóriát és 31 g zsírt tartalmaz, amelyekből 12 g telített. Bár a nagy burritók előnye a felhasznált fehérje és rost mennyisége, óriási mennyiségű nátriumot is kap.

Tacok

Választhatsz ropogós kukoricát vagy lágy liszt tortillát, miközben rendeled a tacosokat a Qdobában. A Crispy Chicken Taco fekete bab, csirke, guacamole, grillezett zöldségek és salsa 290 kalóriát, 16 g zsírt és 4 g telített zsírt tartalmaz. A puha apróra vágott marhahús, a fekete bab, a csirke, a guacamole, a grillezett zöldségek és a salsa 300 kalóriát, 13 g zsírt és 5 g telített zsírt tartalmaz. A lágy grillezett Veggie Taco fekete bab, csirke, guacamole, grillezett zöldségek és salsa súlya 260 kalória, 11 g zsír és 4 g telített zsír. Ne feledje, hogy ezek a számok egy taco-ra vonatkoznak, és általában három tacót kapsz, amikor a megrendelésed egy taco ételt.

Saláták

A Qdoba salátákat kínál sült tortilla héjjal vagy meztelenül a héj nélkül. A salátahéj többszáz kalóriát és több gramm zsírt ad hozzá a salátához. A héjjal, csirkével, rizszel, fekete babjal, tejföllel, sajtokkal, salsa és koriander-hárs öntettel ellátott Taco saláta 1195 kalóriát, 57 g zsírt, 17 g telített zsírt és óriási 2150 mg nátriumot tartalmaz. A mocsári saláta marhahússal, rizszel, fekete babával, tejföllel, sajttal, salsa és zsírmentes picante ranch dressing 810 kalóriát, 34 g zsírt, 16 g telített zsírt és 2240 mg nátriumot tartalmaz.

Nachos és Quesadillas

A Nachos és a quesadillák a menüben szerepelnek a fogyasztók számára, akik a népszerű burritó és taco lehetőségektől elfogyaszthatnak valamit. Ezek az ételek szintén magasak a kalóriákban és a zsírokban. A 3-Cheese Nachos marhahús, rizs, sajt, fekete bab, saláta, tejföl, guacamole és salsa súlya 1630 kalória, 87 g zsír, 33 g telített zsír és 2810 mg nátrium. A Cheese Quesadilla 770 kalóriát, 44 g zsírt és 26 g telített zsírt tartalmaz. A Csirke Quesadilla 960 kalóriát, 54 g zsírt és 29 g telített zsírt tartalmaz.

Chips és Dip

A zseton és a dip egy népszerű kíséret a főétel előételekhez. A salsa, az olvasztott sajt és a salsa apró rendje 650 kalóriát, 43 g zsírt és 16 g telített zsírt tartalmaz. A guacamol nagy részaránya 560 kalóriát, 26 g zsírt és 5 g telített zsírt tartalmaz. Csökkentheti kalória- és zsírbevitelét úgy, hogy a kis chipseket sós salsa-val rendelheti 290 kalória, 13 g zsír és 3 g telített zsír.

A Qpooba babának 14 g rostja van, egy 6 oz. szolgáló. A pinto bab hozzáadása a burritóhoz, a taco-hoz vagy a quesadilla-hoz egy egyszerű módja annak, hogy az étkezés általános táplálkozási értékét csak 1,5 gramm további zsírra növelje. A pico de gallo salsa jó forrás az A-vitamin és a C-vitamin egy 2 oz. adag. A pico de gallo hozzáadása az étkezéshez további 10 kalóriát tartalmaz. A fajta zöldségek, amelyek közé tartoznak a paprika és a hagyma, jelentős forrásnak számítanak a C-vitaminnak, és majdnem kétharmadát kínálnak mindennap, amire szüksége van. Grillezett zöldségek egy másik lehetőség, amely felajánlja a napi A-vitamin igényeinek 12 százalékát. A húsok rengeteg fehérjét kínálnak, de meg kell enni tejjel és sajt nélkül, hogy csökkentsék a zsírtartalmat és a kalóriatartalmat. A meztelen burritó egyike a legjobb választásnak, mert a tortilla 520 kalóriát és 17 g zsírt ad hozzá az étkezéshez.

A legjobb választásai

A magas zsírtartalmú ételek és a salátaöntetek hozzájárulnak a zsír és kalória nagy részét a Qdobában. Rendelje meg taco vagy burrito tejföl és sajt nélkül, hogy csökkentse zsír- és kalóriatartalmát. Liz Vaccariello, a “Flat Belly Diet! Pocket Guide” szerzője azt ajánlja, hogy csak a megrendelésed felét kell elfogyasztania. Osztja el ételeit egy barátjával, vagy mentse a másik felét később. Tartsa a zsetonokat, és mászik, mint egy másik egyszerű módja annak, hogy javítsa az étkezés egészségét.

szempontok