Reasont hozzá súlyemelés az úszás edzés

Az úszás a cardiovascularis edzés kiváló formája. Mivel az úszás egy nem súlyozott testmozgás, nem növeli a csont erejét. A súlyemeléssel kiegészített úszás segít a csontsűrűség növelésében. A súlyemelés szintén építi a sovány izomtömeget, és mivel az izom több energiát éget el, mint a zsír, növeli a sovány testtömegét, segít a testsúlycsökkentésben.

Elhelyezkedés

A medencéből az edzőterembe való bejutás kihívást jelenthet, mivel az úszás már egy fárasztó ember napról napra erőteljes harapást vesz. Néhány vízi létesítményben is van súlyterem a használók számára, ami praktikusabbá teszi az úszás előtt vagy után. Habár az úszókomplexum részét képező tornaterem nem feltétlenül rendelkezik ugyanolyan változatossággal és gépekkel és lehetőségekkel, amelyeket a dedikált tornaterem kínál, gyakran kínálnak speciális felszerelést, amely az úszási rend kiegészítéséhez szükséges.

Időkeret

A heti két-három alkalommal végzett munka és az egyes edzések középpontjának megváltoztatása az izmok és az ízületek számára lehetőséget ad a helyreállításra. Az edzőteremben való túlzás sérüléshez vagy fáradtsághoz vezethet úszási edzés közben. Néhány úszós edző azt mondja, hogy a súly edzés az úszás előtt vagy után is ugyanúgy működik, bár mások azt állítják, hogy a súlygyarapítás hatékonyabb az úszási edzés előtt. Ha úszás közben a fegyverekre koncentrál, állítsd ki a lábad az edzőteremben, és fordítsd. Általában 15 perc és 45 perc között tartsa üléseit.

Hatások

Ideális esetben a testsúlygyarapító edzés növeli a teljes edzést és az erejét anélkül, hogy túl sok izomtömeget rakna fel. Az úszók az alacsony súlyú és nagy ismétlésekre összpontosító testsúlyokat használják. A gyakorlatoknak a gyenge területek javítására kell összpontosítaniuk, különös tekintettel a hasi mag erejére. A súllyal rendelkező gépek sima súlyemeléssel segítik a sérüléseket, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy mind pozitív, mind negatív ellenállóképességet végezzenek.

Alsó test edzés

A súlygépek tipikusan nagy izomcsoportokat gyakorolnak. Az úszóknak stabilizálniuk kell a kisebb stabilizáló izmokat, ezért jó ötlet a szabad súlyú munkába való bekeverés. Az Egyesült Államokban a Masters Swimmer magazin, Masters úszók és edzők, Wayne McCauley azt javasolja, hogy indítson súlygép-edzést az alsó testre összpontosítva. A lábhosszabbítások a négylábúak működését szolgálják. A lábgerincek a hártyákon dolgoznak. Használjon kis súlyt és nagyobb reprodukciót 10-12-re. A guggolás javítja a falról való áramlását egymás után, és jól működik, amikor az úszó egyenetleníti a szabad vállát a vállán, miközben az ismétléseket végzi.

Felső test edzések

A felső karosszéria magában foglalja a pulóvereket, amelyek a latissimus dorsi-t, más néven latsot is használják. Az evezőgép segítségével minden izom felépülhet. Végezze el a hagyományos bicep fürtöket kis súlyokkal és nagy ismétléssel. A fő hasi csoport munkáját és az átfogó erőt és az egyensúlyt a következő két gyakorlatban alakítsa ki. Egy nagyméretű edzés labdát, és tartsa meg a két szabad súlyt. Emelje fel és ki a karokat, erősítse a karokat és a vállakat, miközben stabilizáló izmokat használ az egyensúly fenntartásához. Ismételje meg nyolcszor. Tartson két szabad súlyt, és vegyen fel egy felugró pozíciót. Emelje fel egyik karját hátra, hajlítsa a könyöket hátrafelé mozgásban, amíg a szabad súly el nem éri a csípőt. Fogja meg a pozíciót egy másodpercig, és lassan térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg nyolcszor mindkét oldalon.

Szerezzen szakértői tanácsot a súlyemelés program elindítása előtt. A gépek és szabad súlyok megfelelő technikájának ismerete segít megelőzni a sérüléseket és a nem hatékony edzésprogramokat. Az úszók általában súlyokat emelnek az általános alkalmasság érdekében, és javítják az úszás idejét, nem pedig a nagy izmok építését, mivel az űrlap követi a funkciót.

szempontok