Reflexológia lábtérzetei

A reflexológia az alternatív gyógyászat egyik ága, amelyben a kezek és lábak különböző zónái korrelálnak a test különböző részei között. Nyomás és finom masszázs segítségével a kezek és a lábak ezen részeihez, pihentető és gyógyító hatást kelthet az egész testben. A régészet a reflexológia gyakorlatát a 2704-es években, Kínában helyezi vissza. És Egyiptomban 2330-ban, bár a tanulmány nem érte el a nyugati világot az 1800-as évekig.

Alsó test

Az alsó háttámlát gyalogos reflexológiában a láb tetején és a talp tetején ábrázolják. A láb tetején a zóna lefedi a láb hídjának kezdetét, a bokától a legmagasabb pontig a láb tetején. Egyedül az alsó hátsó zónája a sarok közepétől a boltív közepéig terjed. A nemi szervek – az ágyék és a petevezetékek – és a nyirokcsomók a tetején lévő csíkkal társulnak, amely egy bokából a másikba ér. Az ülőideget egy kis vízszintes csíkkal ábrázolja a sarok közepén, a térde és a lábát egy kis helyszínen a lábak külső részén, és a hátsó lábát a sarok belső részében. A gerinc, amely az alsó testet a felsőtestéhez köti össze, mindkét láb belső oldalán a bokától a nagy lábujjig terjed.

Felsőtest

A törzs legfontosabb elemei – a felső hát, a tüdő, az mell és a mell – a lábad hídjának fennmaradó része, valamint a talp kisebb része. A felső hátsó zóna a láb tetején található a híd középső szakaszában. A tüdeje, az emlő és a mellkas a lábujjához legközelebb eső legkisebb harmadát, a lábujjaidat a lábujjaidhoz és a lábujjodhoz a lábujjod és a rózsaszín lábujj között ölti meg, a felsőtest egyéb belső részeit a reflexológia Zónák is: a diafragma egy csíkkal, amely az ív és a lábgolyó között fut, és a szoláris plexus egy ponttal a lábfej alatt, a nagy lábujj és a második lábujj között. A vállövezet a lábánál fekszik, a lábujjad alatt, a vállak tetejét pedig a lábánál lévő láb tetején lévő csíkkal ábrázolja. A karja a láb külső szélén van, csak a rózsaszín lábujj alatt, és a könyöke zónája a láb külső szélén is, a kar éle alatt van.

Megfelelő belső szervek

A szív, a vese, a mellékvese, a vékonybél és a húgyhólyag állandó helyeket biztosít a lábak között. A szívizom a lábfején fekszik, csak a nagy lábujj alatt, bár a bal lábán lévő zóna kissé nagyobb, mint a jobb lábú zóna. A vesét a boltívek középpontjában egy helyszín irányítja, míg a mellékvese helyén a vese zónája fölött helyezkedik el, de a test középpontja felé tolódik. A hólyag zóna a lábának szélén fut a belső bokái alatt. A vékonybél kiterjed egy nagyobb zónára az ív közepétől kezdve a sarok elejéig.

Nem megfelelő belső szervek

A gyomor, a vastagbél, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a máj, az ileocoecalis szelep és a lépet a láb alján lévő zónák képviselik. Ezek azonban bonyolultak, mivel különböző területeik vannak a bal és a jobb lábánál: A gyomor elsősorban a lábának labdájánál fekszik a bal lábának ívelésénél, egy további ponttal a nagy lábujja alatt A jobb oldalon. A hasnyálmirigy zónája egy kisebb terület, amely a gyomor zónában található a bal lábon, és csak a gyomor területén a jobb lábon. A máj zóna elsősorban a jobb láb ívén ül, egy kis hely a bolton a bal láb lábánál lévő nagy lábujj alatt, A vastagbél területei szintén a láb ívén futnak, a fele A sarok közepén, a jobb lábánál, a zóna úgy néz ki, mint egy óra karja, amely 3: 30-kor elolvasható, míg a bal lábnyom kissé olyan, mint egy tőke J. Az epehólyag egy apró zóna a Jobb láb, a negyedik és a rózsaszín lábujjak között, a lép a bal lábánál hasonló helyen található, bár a zóna majdnem kétszer akkora. Végül az ileocoecalis szelep egy apró pont a jobb lábad külső széléig a sarok és az ív között.

Fej, nyak és arc

A fejed, a nyak és az arc olyan zónákkal rendelkezik, amelyek szinte teljesen a lábujjakon fekszenek. A lábujjak csúcsai hatással vannak az agyra és a fejre, egy pontján a nagy lábujj alsó részén, amely az agyalapi mirigyét szabályozza, és egy második agyszelet a nagy lábujj oldalán. Egy kis csík a lábujjak alatt található minden lábujj körül, irányítja a bénuszt és az arcát. Az íny, az állkapcs és a fogak zónája a lábad tetején látható, mint a csíkok a második, rózsaszín lábujjak között, míg a nyak és az agytörzs a lábujjak tetején és alján helyezkednek el. Egy kis függőleges csík a lábujjaid alatt irányítja a mellékpajzsmirigyt és a pajzsmirigyeket, miközben egy kis szegmens a lábán belül a nagy lábujj alatt szabályozza a csecsemőmirigyét, A szem és a fül csak a fej nélküli rész A lábujjak a lábujj szélén, a második lábujj alatt, és a fülzónája is a lábfej szélén van, de a harmadik lábujj közepétől a A rózsaszín lábujj közepén.