Resveratrol javasolt dózis

A resveratrolot, a természetes polifenol vegyületet számos növény, például szőlő, földimogyoró és néhány bogyó termeli, különböző biotikus és abiotikus stresszekre adott válaszként, beleértve a stresszt, a sérülést, az UV-sugárzást és a bakteriális és gombafertőzést. Új tudományos bizonyítékok arra utalnak, hogy a resveratrol potenciálisan rákellenes jelölt lehet. A daganatellenes hatás nagyrészt a resveratrol antioxidáns tulajdonságának tulajdonítható. Étrend-kiegészítőként is kapható. Forduljon orvosához annak megállapításához, hogy a resveratrol-kiegészítők biztonságban vannak-e Ön számára.

2011-től nem volt sok klinikai vizsgálat és megfigyelés a rezveratrol optimális farmakológiai dózisainak meghatározására. A New York-i Langone Medical Center által végzett néhány állatkísérlet eredményei azt sugallják, hogy 500 mg resveratrol napi adagja biztonságos és hatékony lehet.

A szőlőmagból származó resveratrolt széles körben tanulmányozták potenciális kemopreventív és terápiás hatásai miatt. A szőlő magjai megelőző szerek a szabadgyökök, köztük a cukorbetegség, a szívbetegség és a rák által okozott különböző emberi betegségek ellen. A szőlőmag-extraktum többféle formában is kapható, például kapszulák, tabletták és folyékony kivonatok formájában. A University of Maryland Medical Center napi 25 mg-tól 150 mg standardizált szőlőmag-kivonatot ajánl, hogy megvédje a szervezetét a szabad gyökök okozta oxidatív károsodástól.

Bár a resveratrol állítólag megakadályozza vagy kezeli számos emberi betegséget állatmodellekben, kevés publikált tanulmány vizsgálta az optimális terápiás dózist. Felnőttek esetében a resveratrol-kiegészítés javasolt adagja 40 mg naponta, Dr. Johan Auwerx, a Huntington College of Health Sciences resveratrol kutatója szerint. Az Oregon Állami Egyetemen működő Linus Pauling Intézet által felülvizsgált tanulmányok kimutatták, hogy a transz-resveratrol hatékonyabban szívódik fel a szervezetben, de több tanulmányra van szükség ahhoz, hogy értékelhessük az érdekes polifenolok biológiai hozzáférhetőségét az emberben.

2011-től a legújabb bizonyítékok azt sugallják, hogy a resveratrolnak nincsenek kiemelkedő mellékhatásai. További vizsgálatokra van azonban szükség annak biztosítására, hogy a terhes és ápoló nők biztonságot nyújtsanak. Legyen biztonságban, és ne használja fel, amíg több információ nem áll rendelkezésre. A Resveratrol az ösztrogén természetes termelõje, egy nõi reprodukciós hormon, amely az emlõrák kialakulását táplálja. Ezért a magas rizikójú emlőrákos nők nem fogyasztanak resveratrolt. A resveratrol csökkentheti az antikoagulánsok, így a warfarin terápiás hatását is, és növelheti a vérzés kockázatát.

Farmakológiai adagok

Szabványos szőlőmag kivonat

Optimális terápiás adagolás

Mellékhatások