Rhodiola rosea és fogyás

A Rhodiola Rosea az ázsiai és észak-európai hideg klímájú területeken nagy magasságban található gyógynövény. Bár sok éven át kihasználták a fizikai energiát, a hangulatot és a mentális teljesítményt, a közelmúltban forgalomba hozták a fogyás segítésére. Tudjon meg többet Rhodioláról és annak adapotegen tulajdonságairól, hogy megértse, hogyan működik. Ne feledje, hogy a Rhodiola nem szenved betegségek kezelésére vagy gyógyítására, és orvoshoz kell fordulnia, ha bármilyen potenciálisan ellentmondásos betegségben szenved.

Áttekintés

A Rhodiola rosea az adaptogens néven ismert növényi anyagok közé tartozik. Ezek a fitokemikáliák képesek növelni a szervezet azon képességét, hogy alkalmazkodjanak a stresszhez. A Rhodiola hatóanyagai közé tartoznak a rosavin, a rosarin, a gyanta és a salidrosid, amelyek az adaptogén tulajdonságok elsődleges összetevői, valamint Rhodiola pozitív hatásai a stresszre is hatással vannak az energiára, a hangulatra, az aktivitásra és a koncentrációra. Ezenkívül a Rhodiola számos antioxidánst tartalmaz az immunrendszer fellendítésére, és azt állította, hogy segít a vérnyomás szabályozásában és a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében.

Fogyás

A Rhodiola rosea-t tanulmányozták az energiatermelés fokozásával járó hatásra gyakorolt ​​hatásáról. A Rhodiola képes arra, hogy növelje az ATP termelést – az elsődleges energiaforrást, és növelje ezt a kapacitást fizikai kényszeridő alatt. A Rhodiola azt is kimutatták, hogy növeli az energiát és küzd a fáradtságtól az izomglicogén szintjének növelésével az edzés során. A glikogén az anaerob aktivitás elsődleges energiaforrása, például az ellenálló képesség. Jelentősen csökkentette a tejsav felhalmozódását, ami az izomrángság és a kényelmetlenség egyik fő forrása. Az általános energiafogyasztás javításával a Rhodiola hozzájárul az égetett kalóriák számának növeléséhez, és ezáltal javítja egy edzés hatékonyságát. Emellett egész nap növeli a termelékenységet, és növelheti nyugalmi anyagcseréjét.

Feszültség

A stressz természetes testi reakció, és a túléléshez nélkülözhetetlen. A stressz megjelenése az epinefrin felszabadulását jelenti, egy mellékvese vegyi anyag, amely serkenti a különböző idegrendszeri válaszokat, hogy felkészítse a testet a közelgő válságra. Némelyikük közé tartozik a megnövekedett vérnyomás, a pupilla dilatációja és a jobb észlelés és koncentráció. Bár ez nem feltétlenül negatív dolog, a rendszer túlzott használata miatt a test kevésbé fogékony lehet ezekre a változásokra, és fáradt és “kiégett”. Gyakran előfordul, hogy számos negatív fizikai és szellemi képessége van, leggyakrabban fáradtság, szorongás és depresszió. Rhodiola adaptogén tulajdonságai segítik a szervezetet ezen stresszek kezelésében, sőt gyógyíthatják néhány évtizedes indokolatlan reakciók károsodását. A Rhodiola lehetővé teszi számodra, hogy nyugodt maradj és csökkentsd a szorongást, ami általában stresszes életmódból ered. Emellett a stressz és fáradtság szabályozásában való segítséggel a Rhodiola kimutatta, hogy növeli a mentális teljesítményt és a számítási kapacitást, a koncentrációt és a rövid távú memóriát. A Rhodiola antioxidánsokat is tartalmaz az immunrendszer fellendítésére, és segít a vérnyomás szabályozásában, segítve a szív egészségét.

Hangulat

A Rhodiola a depresszió tüneteinek kezelésére ajánlott, mivel képes segítséget nyújtani a szerotonin és a dopamin szintjének szabályozásában és termelésében az agyban. A szerotonin egy természetben előforduló vegyi anyag, amely felelős a boldogság, az aktivitás és az étvágy érzésének szabályozásáért. A depressziót jellemzően a kémiai anyag egyensúlyhiány jellemzi. A Rhodiola javíthatja a szerotonin prekurzorok vér-agy gáton keresztüli szállítását, ezáltal növelve a szerotonin hozzáférhetőségét az agyban. A Rhodiola továbbá megakadályozza a szerotonin lebontását a COMT enzim gátlásával. Ez biztosítja, hogy a szerotonin hosszú ideig maradjon meg az agyban, ami jelentősen javítja a hangulatot és a koncentrációt. Az adaptogén tulajdonságok tovább fokozzák ezeket az előnyöket a hangulat és az energia számára.

Dózis

A Rhodiola rosea kiegészítőket általában 100 mg kapszulákként értékesítik. Az ajánlott adag napi egy vagy két kapszula az induláshoz. Egy adagot az ébrenlét során kell fogyasztani, a másik pedig kora délután. Az adag túlságosan későn történő beadása befolyásolhatja az alvási mintázatokat az eredményes energia növekedése miatt. A Rhodiola-t az egészséges, csökkentett kalóriatartalmú diétával együtt kell használni a testsúlycsökkenésért és a teljes eredmények eléréséhez.