Rizs korpás olaj és olívaolaj

Rizs korpa és olívaolaj mindketten sok mindent ajánlanak nekik. Az olívaolaj hosszabb távú népszerűségnek örvend, mint az egészséges telítetlen zsírforrás, de a rizslisztes olaj bizonyos kényszerítő előnyöket is kínál, például a többszörös felhasználású hypoallergén olaj iránti igényét. Mindkét olajban van egy hely a kandallóban, akik egészséges lehetőségeket keresnek.

A rizspörkölt olaj az E-vitamin erejében verte az olívaolajat, mivel mind a tokoferol, mind a tokotrienol formáját tartalmazza, míg az olívaolaj csak a tokoferol formát tartalmazza – és kevesebb, mint a rizslepényolaj. Továbbá, a rizs korpaolaj jelentős mennyiségű antioxidáns oryzanolt tartalmaz, míg az olívaolaj nincs. Az olívaolaj azonban többet tartalmaz a DHPEA-EDA néven ismert egészségjavító antioxidánsnak, amely szívvédő képességéről ismert.

A koleszterinszint lecsökkentése lehetséges előnye a rizs korpaolajnak a diéta hozzáadásához. Az “Élelmiszerek és vegyi anyagok toxicitása” című folyóiratban 2005. májusában közzétett állatkísérlet szerint a koleszterin szintje jelentősen csökkent – köztük a “rossz” koleszterin 62 százalékos csökkenése – amikor a rizs korpa-olajból származó antioxidánsokat adtak a tápláléknak Az olívaolajra vonatkozó összehasonlítható kutatás azt sugallja, hogy egy olyan étrend, amely az egyszeri telítetlen zsírforrással, például az olívaolajjal helyettesítette a vajat vagy a margarint, korrelál az alacsonyabb vérnyomással és a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatával, egy 2005-ös tanulmány szerint a “Journal of the Amerikai Orvosi Szövetség. ” Az olívaolaj csekély potenciát mutat az emlőcarcinoma kockázatának csökkentésére, de további vizsgálatokra van szükség.

Amikor egy főzőolajat választanak egy magas hőt igénylő edényhez, a rizs korpaolaj lehet a jobb lehetőség: 490 fokos Farenheit dohányzási pont, 360 fokos olívaolaj esetében. Ez azt jelenti, hogy a fontos tápanyagok, mint például a zsírsavak, nem süllyednek le gyorsan a sütési folyamat során, és megtartják tápértéküket.

A rizskorpa-olajnak hosszú az eltarthatósági ideje az alkatrészek összetételének köszönhetően. Az olívaolaj viszont finomabb. Az olívaolaj hűtőszekrényében tárolható, hogy eltarthassa az eltarthatósági időtartamot.

Mindkét olaj magas a kalóriákban és a legjobban mérsékelten használják. A rizs korpa alacsonyabb az egyszeresen telítetlen zsírokban, vagy “jó” zsírok, mint az olívaolaj, és a sütési folyamat során az élelmiszerek nem szívódnak fel könnyen.

antioxidánsok

Egészségügyi előnyök

Dohányzó pontok

Szavatossági idő

Kalória figyelmeztetés