Savanyú káposzta és probiotikumok

Probiotikumok és mikrobák, amelyek jó neked. Az egészséges bélflóra hozzájárulása révén az élő mikroorganizmusok segítenek Önnek abban, hogy jó emésztést, lendületet adjon az immunrendszerének, és még fontos vitaminokat is biztosítson. Sok étel probiotikumokkal gazdagodik, és a probiotikumok kiegészítõ formában is megvásárolhatók. Több ezer éve a kultúrák a világon probiotikumokat tartalmaznak az erjesztett ételekből, mint például a miso, a joghurt és a savanyú káposzta.

törzsek

A boltban található probiotikumok általában csak egy baktériumtörzset vagy néhány különböző törzset tartalmaznak, amelyekről azt gondolják, hogy hasznosak. Másrészt a nyers savanyú káposzta több mint 13 különböző fajta gut-barát baktérium keverékét tartalmazhatja, a 2007. decemberi “Applies and Environmental Microbiology” kiadványban közzétett tanulmány szerint. Minden különféle savanyú káposzta tésztát, különösen akkor, ha önmagát erjedt, különböző arányban tartalmazhat különböző probiotikum-törzseket. A különböző probiotikum-törzsek belefoglalása segít a bélflóra diverzifikálásában és javításában.

koncentráció

A boltban lévő kiegészítőkben megvásárolható probiotikumok minősége márkától a másikig változhat. Egyes probiotikus kiegészítők azt állítják, hogy bizonyos probiotikum-koncentrációt tartalmaznak, de sokan közülük nem tudják garantálni, hogy ezek a gut-barát baktériumok élnek a fogyasztás idején. Annak érdekében, hogy az egészsége számára hasznos legyen, a probiotikumoknak életben kell lenniük, és magas koncentrációban kell jelen lenniük. A nyers savanyú káposzta esetében garantált, hogy nagy mennyiségű élő, hasznos baktériumot fogyasztanak minden ürülékkel, mindaddig, amíg nem fűti vagy főzöl a savanyú káposzta, ami megölné a probiotikumokat.

Költség

A probiotikus kiegészítők gyakran magas árat adnak el, különösen akkor, ha jó minőségűek és minimális koncentrációban élvezik a hasznos baktériumokat. A nyers savanyú káposzta ugyanazokat az előnyöket nyújtja a költségek töredékéért. Ha kész savanyú káposztafélét vásárol, győződjön meg róla, hogy a hűtött szakaszban biztosítja, hogy élő baktériumokat tartalmazzon. A saját savanyú káposzta készítése és erjedése valójában a legolcsóbb módja annak, hogy naponta egy jó adag probiotikumot kapjunk egy káposzta, só és szűrt víz igen kedvező áron.

Íz

A nyers savanyú káposzta nemcsak hogy egészséges módon egészítheti ki a táplálékot cukorbeteg baktériumokkal, de ízelítőt adhat az ételeihez is. A tabletták elfogyasztása, hogy probiotikumot kapjanak a tápláléktól, nem annyira élvezetes. Adjuk hozzá a nyers savanyú káposzta salátához, mint egy köretet húshoz vagy egy mellékételhez, hogy kísérjék a tojás és a kolbászt. Ne melegítse vagy főzzön savanyú káposztát, hogy megtartsa a benne lévő probiotikumokat. Ha elkészíted a saját savanyú káposztafélét, kísérletezhetsz különböző fűszerekkel, adjunk hozzá reszelt sárgarépát vagy más színes káposzta fajta változatossághoz.