Sertés sült rizs táplálkozás

A sült sült rizs, amely népszerű étel a kínai konyha ételeiben, általában rántotta, rántott sültek, sárgarépa, fokhagyma, rizs és sertéshús fekete babszósszal vagy szójaszósszal. Függetlenül attól, hogy otthon vagytok-e, vagy felvette-e a pintjét a helyi kínai boltjáról, ez az étel ötvözi a fehérje izom előnyeit és a szénhidrátok által a rizsben nyújtott energiát.

Kalóriák és zsír

A sertés sült rizs 1 csészés adagja 256 363 kalóriát tartalmaz. A 2000 kalóriás étrend alapján ez a napi 12,8-18,1 százalék kalóriát tartalmaz. Ideális esetben mindegyik étkezésnél a kalóriaszegénységnek 300-600 kalóriát kell tartalmaznia, ezért lehet, hogy egy kisebb adag sült rizst kell fogyasztania, ha nagyobb étkezés részeként eszik, vagy egy csésze sertés sült rizst eszik egy Oldalsó salátát vagy más edényt, hogy a megfelelő mennyiségű kalóriát növelje. A rizs egy csésze 5 és 14 g zsírt tartalmaz, elsősorban az olajjal, amelyben az összetevőket keverjük, valamint a tojásokat és a sertést.

Fehérje és szénhidrátok

Az étrendben lévő fehérje kritikus szerepet játszik az izmok építésében és javításában. A szervezet nem képes fehérje tárolására, így a fehérje-gazdag ételek fogyasztása szükséges. Ezenkívül a fehérje segít fenntartani az immunrendszer működését, napi 46-56 g-os kezelést igényel az optimális egészség érdekében. A sertés sült rizs 1-csésze adagja 3-9 g fehérje, a sertéshús arányától függően. Ha ezt az edényt otthon csinálod, vegye fontolóra nagyobb mennyiségű sertéshús mennyiségét, hogy minél több fehérjét kapjon. A sertés sült rizs kiváló tápanyag a szénhidrátok, makronutriensek, amelyek energiát szolgáltatnak a szervezetetek számára, mindegyik 1-csésze adagban akár 49 g – 37,6 százaléka a 130 g-nak, amelyet az Orvostani Intézet naponta ajánl.

Vitaminok és ásványi anyagok

Beleértve a sertés sült rizs étkezési terveit, növeli a C-vitamint, mindegyik 1-csésze adag tartalmazza a napi ajánlott bevétel 19-25 százalékát. A C-vitamin segít fenntartani csontjainak és fogainak erejét, és elősegíti a sebgyógyulást. Ez az étel gazdag vasforrásként is szolgál, ami napi 11-14 százalékot tartalmaz.

szempontok

A sertéshús sült rizs sertéshúsát alaposan meg kell főzni, hogy elkerüljék az élelmiszer-hordozó betegségek leküzdését. Az “Alkalmazott és környezetvédelmi mikrobiológia” 2010. júliusi számában közzétett bizonyítékok szerint a sertéshúsban található Salmonella törzs hasonló a csirkékben található baktériumokhoz. Ez a szennyeződés gyomorproblémákat okozhat. Fontos megjegyezni azt is, hogy egy sertés sült rizs 1 csészénye 323-369 mg nátriumot tartalmaz. Óvatosan figyelje az ételtervét, hogy 1,500 mg nátriumot ne fogyasztson. A nátrium bevételének korlátozása – elsősorban a sóval és a sós ételekkel való csökkentés révén – csökkenti a magas vérnyomás kockázatát. Ha hazai sertéssült rizst készítesz, akkor ellenőrizheti a nátriumtartalmat az alacsony nátriumot tartalmazó szószok kiválasztásával.