Sinus relief reflexológia

A sinusnyomás a legjobb esetben idegesítő és legsúlyosabban fájdalmas. Hogy a probléma az allergiából, szennyező anyagokból vagy más környezeti irritálóktól származik-e, vagy súlyos betegségről van szó, akkor lehet, hogy a reflexológia alkalmazásával megkönnyebbülést találhat a torlódástól és a kísérő fájdalomtól. A reflexológia egy olyan módszer, amely a kezek és a lábak idegeinek térképén alapul. A konkrét pontokra való nyomás alkalmazásával lehet, hogy megkönnyíti a sinusproblémákat.

Várakozások

A reflexológia ugyanolyan hatásos lehet a sinuscsökkentés szempontjából, mint más homeopátiás gyógyszerkészítmények, mint például az orr öntözés izzással vagy edényben, a University of Wisconsin School of Medicine tanulmány szerint. A vizsgálat résztvevői két héttel szignifikáns enyhülést észleltek, beleértve a sinus gyógyszerek használatának csökkenését. Lehet, hogy erősebb beavatkozásra van szükség, ha a sinusproblémák súlyos fertőzésekhez vagy elzáródásokhoz kapcsolódnak – de ha a reflexológia segíthet, akkor a legmegfelelőbb a hidratáláskor. Rendszeresen igyon sok vizet, és különösen nagy vizet itasson, mielőtt a sinuscsökkentő technikákat bevenné.

Pont

A szinuszcsillapítás reflexológiai pontjai az ujjak, a lábujjak csúcsain és az egyes körmök alatt találhatóak. A kezek körme alatt a meridián vagy energia pontok a körömágy külső vagy belső oldalán helyezkednek el. A hüvelykujjpont a külső oldalon van. Az index és a középső ujjpontok ugyanazon az oldalon vannak, mint a hüvelykujj. A gyűrűsujj a rózsaszín oldalán helyezkedik el, a rózsaszín pedig két ponttal rendelkezik a körömágy mindkét oldalán. A nagy lábujj két ponttal rendelkezik a körömágy mindkét oldalán, és a másik lábujjak pontjai a külső oldalon a rózsaszín lábujjjal közelebb helyezkednek el.

Technika

Ezt a technikát magaddal teheti meg, kérheti valakit, hogy segítsen vagy meglátogassa a tanúsított reflexológust. Az egyes ujjaid és lábujjaidat egyenként nyomja legalább öt másodpercig. Kezdje a jobb lábát, majd a jobb kezét, majd a bal láb és a bal kezét. A tippek összeragasztása után lépjen az egyes lábujjak és ujjak körme alatti pontokba, ugyanabban a sorrendben. Az egyik ujját egy óramutató járásával megegyező irányban mozgassa legalább 10 másodpercig, majd 10 másodpercig az óramutató járásával ellentétes irányban.

A lábujjak alatt

A ReflexologyGuide.org szerint a lábujjak alja, a nagy lábujjak kivételével, mindegyik két pontot tartalmaz, a tippek alján és a lábgolyók felett, amelyek segíthetnek a sinus megkönnyítésében is. Közvetlenül ezen pontok alatt, a lábgolyókon olyan pontok, amelyek stimulálják a füledet. A fent ismertetett hasonló nyomás alkalmazásával ezeket a pontokat megtapasztalhatja a sinus blokkolásához, vízelvezetéséhez vagy a fülcsatornához kapcsolódó fertőzéssel kapcsolatos tünetek enyhülése is.