Squash és édesburgonya

A squash és az édesburgonya kényelmes, színes zöldségek, amelyek egészséges hozzávalókat egészítenek ki. Bár nem lehetnek hagyományos kapcsok, gazdag történelemben, táplálkozásban és ízben gazdag. Tekintse meg őket, mint lehetőséget arra, hogy egészséges fajta ételeket adjon hozzá.

Az édesburgonya és a squash az Amerikai Egyesült Államokból származik. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint az édesburgonya Közép- és Dél-Amerikában a meleg éghajlatból származott, ahol az Aztec és Incan diéták kapcsán álltak. Őket Európába vitték be Columbus Christopher és Ázsia a későbbi felfedezők. A squash eredetű Észak-Amerikában, ahol az amerikai indiánok háziasították őket, és az európai telepesek is fogyasztottak. A gyarmatosítók megadták a nevét, amelyet egy indián szóból származtattak a “valami nyersen eszik” miatt.

A squash olyan fajtákban jön létre, amelyek a szezonra jellemzőek, amikor betakarítják őket. A sárgabarack és a cukkini a melegebb hónapokban kapható, amikor a bőrük még mindig gyengéd, míg a fagyasztott és a makk squash hideg hónapokban készül. A nyári bokroknak kissé tiszta és fényesnek kell lenniük, pattanások nélkül. A téli zsákoknak szilárdaknak, nehézeknek és kemény héjának kell lenniük. Az édesburgonyát őszén kell betakarítani. A friss édesburgonya sima, egyenletes és szilárd. Kerülje el az édes burgonyát a bőr károsodása miatt, mivel a hús érzékeny a szennyeződésre.

Mind a squash, mind az édesburgonya alacsony zsírtartalmú, koleszterinszintet és nátriumot tartalmaz, így kiváló választás lehet a kiegyensúlyozott étrend érdekében. Mikrotápanyagokban gazdagok, különösen az A-vitamin, a C-vitamin, a B6-vitamin, a kálium és a mangán. Az édesburgonya az étkezési rost jó forrása, a squash pedig további lökést ad az E-vitamin és a kalcium számára. Sem a növényi állapot negatív hatással van a súlyra vagy az egészségi állapot fenntartására.

A squash előkészítés a fajta függvénye. A nyári squash éretlen az ehető bőrtől, így a legtöbb módszerre jelölt, beleértve a forralást, a gőzölést, a párolást és a sütést. Szeletelhető vagy elválasztható, hogy illeszkedjen az edénybe. A téli zsiradékot általában sütjük, majd kinyíljuk, hogy kiszedjük a pépes húsot a héjból. Az édesburgonyát hagyományosan a bőrükön sütjük, bár hámozhatóak és kockára vághatók, vagy főzve és tört, mint a fehér burgonya. A természetesen édes ízét meg lehet növelni barna cukorral és fahéjjal.

Történelem

Kiválasztás

Táplálás

Készítmény