Szabványos súlycsökkentő méretek

A súlyzó könnyen az egyik legnépszerűbb ellenállóképző eszköz. A botkormány különböző verseny- és kereskedelmi céljai miatt a súlyzóknak összeegyeztethetőnek kell lenniük a különböző gyártók súlyaival és felszereléseivel. A nagy mennyiségű berendezést gyártó vállalatok számára a legtöbb ma ismert súlyzók, méretek és alakzatok megfelelnek.

Történelem

A 19. században, mielőtt a súlyzók használják az állítható lemezeket, a súlyok, mint a súlyzók, a súlyzók és a kettlebellek általában olyan üreges gömböket tartalmaznak, amelyek homokkal vagy lövéssel tölthetők. Ahogy a fitnesz mozgalom népszerűsödött, a felhasználóbarát, lemezborítású súlycsúcsok lettek a normák. Napjainkban szinte minden kereskedelmi forgalomban levő húzópajzs szabványos, így minden súlycsíra használható bármilyen márkajelzéssel.

Olimpiai barna

Az olimpiai súlyzó az a szabvány, amelyhez minden más súlycsík megpróbál felmérni. Hosszúsága 7 méter, maga a bár 28 mm átmérőjű, és az ujjak, amelyeken a súlyok 50 mm átmérőjűek. Az olimpiai súlyzó standard súlya 45 font. A markolat javítása érdekében a súlyzótárcsák megmarkolják a szétválasztandó részeket. Még egy olcsó olimpiai bárkoló is könnyedén támogat több mint 200 fontot, míg a szabványos súlyzó elkezd kanyarodni.

Egyéb barázdák

Számos típusú súlyzók állnak rendelkezésre, amelyek mindegyike különböző célokra alkalmas, miközben továbbra is fenntartja a szabványos méreteket. Az olimpiai súlyemelés sportjára tervezett súlyemelő rács rugalmas acélból készül, amely robbanásveszélyes felvonóknál robbanóhatást biztosít. A versenyképes erőemelésben használt emelőkosár merev, maximális stabilitást biztosítva. A nemzetközi versenynek tervezett versenypályák gyakran súlya kilogrammonként, nem pedig font. A legtöbb kereskedelmi fitneszteremben megtalálható tipikus súlycsúcsokat gazdaságosan tervezték, alacsonyabb minőségű acélral a berendezések költségeinek csökkentése érdekében. Ezek a nem olimpiai szabványos súlycsúcsok a végére egy hüvelyk méretűek, de felszerelhetők adapterekkel, hogy a nagyobb méretű olimpiai lemezeket vegyék.

Előnyök

A súlyzók szabványos méretezése lehetővé teszi számukra, hogy többféle beállításban is alkalmazzanak, külön lemezek nélkül. A kompatibilitás fontos más edzőtermi felszerelések, például állványok, padok és emelőpadok számára is. A szabványos méretezés lehetővé teszi az egyetlen, jól ápolt súlyt, hogy tulajdonosa számára hosszú évekig tartósan használható legyen, még akkor is, ha a körülötte lévő berendezések felújításra kerülnek.

Figyelem

Nem számít, mennyire jól sikerült, a súlyzó komoly felszerelés, amely veszélyes lehet, ha helytelenül használják. Ha nem tapasztalja a súlyzást, akkor ne használjon súlyzót a fitness szakember felügyelete nélkül.