Szisztolés vérnyomásmérések

A szisztolés vérnyomás az első olyan szám, amelyet sztetoszkóppal hallgatnak meg, vagy digitális vérnyomásmérő gépen, amikor vérnyomásmérést végeznek. Ez a vérnyomás legmagasabb értéke. Ha a vérnyomása 130-nál több mint 70, 130/70-ben jelenik meg az orvosi táblán, a 130 a szisztolés vérnyomás. A legmagasabb szám vagy a szisztolés vérnyomás-érték az asztmák szívizomsejtjeinek a szérum összehúzódásakor megfigyelt nyomás mértékét tükrözi, amely a kontrakciót, majd a relaxációt is magában foglalja.

Jelentőség

Ha a szisztolés vérnyomás vagy a diasztolés vérnyomás túl magas marad, a szív, az artériák és a vesék károsodhatnak. A szívben, az artériákban és a vesékben bekövetkező káros változások az idő múlásával fordulnak elő. A tünetek nem feltétlenül jelenhetnek meg. Minden alkalommal, amikor a szív veri vagy összehúzódik, vér oxigént küld a test szervére. Ha a szisztolés vérnyomás alacsony, szédülés, gyors pulzusszám és ájulás léphet fel. Az alacsony szisztolés vérnyomás fokozhatja a szívfrekvenciát, hogy megpróbálja táplálni az agyat a vesékben. Az alacsony szisztolés vérnyomás (hypotensio) által okozott sokk veseelégtelenséghez és a sejtek halálos kimenetelű agykárosodásához vezethet, ha nem orvosolják.

Hatások

A szisztolés vérnyomás növekszik az életkorral. Az olvasásnak kevesebbnek kell lennie, mint 140, hogy csökkentse a stroke, a szívroham és a vesekárosodás kockázatát. A 140 feletti értékek miatt az artériák merevek. Kevésbé rugalmasak és hajlamosabbak a szívbetegségek és a veseelégtelenség kialakulásához. A 90-nél kisebb szisztolés vérnyomás túl alacsony, bár tünetek nélkül. A meglévő szívbetegségben szenvedőknél normálisnak tekinthető.

Azonosítás

Annak megállapításához, hogy a szisztolés vérnyomás túl magas-e vagy túl alacsony-e, több olvasatot kell végrehajtani. Normális, hogy a vérnyomás a nap folyamán változik, és válaszul a bevett gyógyszerekre, a hidratációra, az aktivitásra és a stresszre.

típusai

A szisztolés vérnyomás túl magas vagy túl alacsony lehet. Ha alacsony, az állapot hipotenzió néven ismert. Ha túl magas, szisztolés hipertónia néven ismert.

Megelőzés / Solution

A magas szisztolés vérnyomás szabályozható, de nem gyógyítható. A gyógyszeres kezelés és az életmód megváltoztatása, mint például a sóbevitel korlátozása, a testmozgás, a testsúlycsökkentés, a stresszcsökkentés és a fájdalomcsillapítás, segít fenntartani a túl magas szisztolés vérnyomást. Alacsony szisztolés vérnyomás esetén olyan gyógyszerekre lehet szükség, amelyek segítenek a veséknek a sóval való érintkezésben. Egyes betegek alacsony vérnyomást tapasztalnak olyan állapotban, mint a neuronálisan mediált hipotónia. A megfelelő hidratáció fontos ahhoz, hogy a vérnyomás túl alacsony legyen. Az alacsony vérnyomás okozta okok felfedezése szükséges a szükséges kezelés céljára.

A szisztolés vérnyomás szabályozása ugyanolyan fontos lehet, mint az alacsonyabb diasztolés vérnyomás fenntartása (kevesebb, mint 90) a jó egészség fenntartása érdekében. Korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy a 140-nél nagyobb szisztolés vérnyomás mérések hozzájárulhatnak az általános mortalitáshoz. Egy nemrégiben készült tanulmány, amely a Cochrane Review-ben jelent meg, azt mutatja, hogy nincs elegendő bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a szisztolés vérnyomás 140-nél kisebb vérnyomásának csökkentése fontos a szívbetegségek és a stroke okozta halálesetek csökkentése érdekében. Tanulmányok folytak a legjobb szisztolés vérnyomás kezelésére.

Megértése, hogy a szisztolés vérnyomás megterhelheti a szívet, úgy tűnik, hogy a vérnyomás megtartása – a felső (szisztolés) és az alsó (diasztolés) számok a normál tartományon belül. Fenntartja az egészséges testsúlyt, tudja, mit kell a sófogyasztásod az általános egészségi állapotodért, gyakorolni és fenntartani a folyadék egyensúlyát, hogy normális legyen a szisztolés vérnyomása.

szempontok

Előnyök