Taco casa táplálkozási információk

A Taco Casa gyorsétterlánc több mint 35 étteremmel rendelkezik Texasban. A Taco Casa megfizethető áron kínál megfizethető Tex-Mex ételeket friss alapanyagokból. A ház különlegességei: taco, nachos és burritos. Vannak egészségesebb lehetőségek a menüben, de néhány tételnek napi kalóriáival és két napos nátriummal kell rendelkeznie, ezért kerülni kell őket.

Legegészségesebb lehetőségek

A legkisebb és legegyszerűbb menüpontok a legegészségesebbek. A taco lehet a legjobb választás: 260 kalória, 14 g fehérje, 13 g szénhidrát, 17 g zsír és 320 mg nátrium. Bár a tostada kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaz, több mint kétszerese van a nátriumnak – több mint 700 mg. Az American Heart Association naponta legfeljebb 1500 mg nátriumot ajánl. A jó hólyagszabály a kalória-nátrium aránya 1: 1.

Taco Lite

A Taco Casa könnyebb választékot kínál, a “Taco Lite”, amely kétszer akkora, mint a hagyományos taco kalóriáinak kétszerese. Valójában dupla mindent tartalmaz: a nátriumot, a zsírt, a szénhidrátot és a fehérjét. Sokan, akik elolvassák a menüt és látják a “lite” -et, azt hiszik, hogy ez egy egészséges választás. Az egyszerű taco azonban még táplálóbb tétel.

Nem olyan szuper

A Super Taco, a Super Burrito, a Super Tostada és a Super Nachos táplálkozási szempontból a legrosszabbak a menüben. A Super Nachos több mint 2000 kalóriát és 313 g zsírt tartalmaz. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma naponta legfeljebb 65 g zsírt ajánl. Ez az elem egy egész napos kalóriát és több mint öt napnyi zsírt tartalmaz. Több mint 5.300 mg nátriumot is tartalmaz – több nátriumot, mint amit három nap alatt el kell fogyasztania, mindezt egy étkezés során.

Nachos

A Taco Casa tetején található legtöbb elem nátriumtartalma túl magas, a nachók pedig nem kivétel. A 2600 mg nátriumot, 66 g zsírt és több mint 1000 kalóriát egy 10 oz-os adagolásnál nem csoda, hogy a CalorieLab azt mondja, hogy Texas az Egyesült Államok 13. legerősebb állapota, és hogy a felnőttek 29,5 százaléka Texasban elhízott.

Frijoles és Chili Burger

Ha nem vagy a hangulatban a taco, akkor két másik lehetőség lehet a chili burger vagy frijoles. A chili burger 250 kalóriát, 14 g fehérjét, 28 g szénhidrátot és 9 g zsírt tartalmaz. Noha a nátrium több mint 1: 1 aránya sugallja, 560 mg a Taco Casa számára, ez még mindig az egyik egészségesebb választás: a Frijoles 260 kalóriát és 940 g nátriumot tartalmaz, ami túl sok, de csak 2 g Zsír és a legalacsonyabb zsír lehetőség a menüben. Tekintve, hogy a menüben felajánlott saláta 97 gramm zsírt tartalmaz, a frijolák nem lehetnek rossz választás.