Teafaolaj húgyhólyag fertőzéshez

Teafaolaj, vagy Melaleuca alternifolia, népi jogorvoslat, amelyet évszázadok óta használnak Ausztráliában, amelyet az ausztráliai gyarmatosítás óta 1788-ban vezetett be. A teafaolaj antimikrobiális, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, vonzó illóolajként A fertőzések természetes gyógymódjaként. A teafa olajat soha nem szabad szájon át bevenni.

Húgyúti fertőzés

A húgyúti fertőzések vagy az UTI-k hatással vannak a húgyhólyagra, a vesékre, a húgycsőre és a húgycsőre. A húgyhólyag fertőzések, más néven cystitis, gyakori orvosi panaszok. A University of Maryland Medical Center szerint a húgyúti fertőzések “kórokozók, általában a baktériumok, amelyek a húgycsőbe, majd a hólyagba kerülnek”. Az UMMC azt tanácsolja, hogy a nők nagyobb valószínűséggel érintettek ezen állapotnál, mint a férfiak, az anatómiai eltérések miatt, beleértve a rövidebb húgycsövet és az anus szorosabb közelségét. Az UTI-k gyakran kezdődnek a húgyhólyagban, majd megfertőzik a veséket, ahogy a fertőzés előrehalad. A húgyhólyagfertőzések leggyakoribb forrása az E. coli, amely gyakori baktériumok a bélben.

Tünetek

A húgyhólyagfertőzések potenciálisan fájdalmas tünetei lehetnek, beleértve a fájdalmat vagy égést, amikor a vizelés és a hasi fájdalom általában a hasüreg felé fordul elő. A vizelet zavaros lehet, és kellemetlen szaga van. Szívesen vizelhet, gyakori vizelés és alacsony láz. A hólyagfertőzés rendkívül fájdalmas lehet, vagy nagyon kevés tünetet tapasztalhat.

Teafa olaj

A teafaolaj bizonyítottan antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, a “Clinical Microbiology Reviews” című 2006. januári összefoglaló szerint. A teafaolaj antibiotikum-rezisztens baktériumok elleni hatékonyságot mutat, és nagy érdeklődést mutat az antibiotikumok alternatív kezelésére. A kutatás összefoglalása szerint a teafa olajgőzök gátolják a baktériumokat, beleértve a Mycobacterium avium ATCC 4676-ot, az E. coli-ot, a Haemophilus influenzae-t, a Streptococcus pyogenes-et és a Streptococcus pneumoniaet. Érdekes az E. coli gátlása, mivel ez különösen a leggyakoribb baktériumok okozta hólyagfertőzést.

szövődmények

A teafaolaj hatása az E. colira azt sugallja, hogy hatásos lehet hólyagfertőzések kezelésére, ahol az adott baktérium az oka. A kezelés módszertanának további kutatására és fejlesztésére van szükség, mivel komplikációk vannak a teafaolajnak a húgyhólyag-fertőzésekhez való alkalmazására. A teafaolaj nem fogyasztható, így a fertőzés területére való beadás jelenleg nem lehetséges. Bár az E. coli a leggyakoribb baktériumok, ez nem az egyetlen baktérium okoz hólyagfertőzést. A teafaolaj az “Ausztrál Teafaolaj Első Segély Kézikönyv: 101 Plusz Ways to Use Tea Tree Oil” könyvében javasolja, mint a hólyagfertőzések megelőzését. Javasolja három csepp teafaolaj összekeverését 4 oz-val. Vagy desztillált víz hozzáadásával, vagy 10 csepp hozzáadásával a fürdővízhez, a mosó nyíláshoz való mosáshoz.