Tenisz plyometric exercises

A tenisztől robbanásveszélyes vagy plyometrikus, különböző felvételekre van szükség. A térd lefelé hajlítása és az azt követő felfelé irányuló behúzás forehands, backhands, serves és overheads. A tenisz játékosok támaszkodnak a robbanó erejükre, hogy ez az első lépés a labda felé. A pliometrikus edzés javíthatja az izmok gyors tüzelését, ami segít a játékosnak csökkenteni a reakcióidőt, és villámgyorsan eljutni a labdába.

Kezdjünk álló ugrásokkal, hajlítsuk le nagyon alacsony, majd felugrottunk olyan magasra, amennyit csak tudsz. Álljon az alapvonalon, ugyanazzal a pozícióval, amennyit szolgálni szeretne. A gyakorlat hatszor ugrik, majd hat szolgálatot szolgál ki egy olyan ugrással, amelyhez hasonlóan gyakoroltál. Ezt a gyakorlatot háromszor gyakorolja gyakorlatonként heti három alkalommal, javasolja Richard Schonborn, a Német Teniszszövetség korábbi főedzője, az “Advance Training for Competitive Players” videójában.

Álljon egy dobozon vagy padon. A bírósági padok jól működnek ehhez a fúróhoz, ha stabilak. Menj le a padról, majd menj le olyan magasra a levegőbe, amennyit csak tudsz, amint a lábad eléri a talajt. Végezzen el hat mély ugrást, majd hat ugrással szolgál. Végezzen el három sorozatot, mielőtt új fúróra lépne. A mély ugrások egy előrehaladott plyometrikus edzés, és csak olyan sportolók végezhetnek, akik testtömegük kétszeresére képesek, a sportes edző szerint Brian Mac szerint.

“Az óriási lépések” (“hatalmas lépések”), mint a határolás, egy egyszerű gyakorlat, amely javítja a reaktív hatalmat. Kezdje az egyik páros oldalvonalon, és az ellentétes páros szélsővonalra fusson, amennyit csak lehet. Ez arra kényszeríthet, hogy négy-öt nagyon nagy lépést tesz. Miután összeraktad a bíróságot, menj vissza. Ismételje meg ezt a fúrót háromszor.

Kezdje az alapvonalon, szemben a hálóval. Kezdje apró lépésekkel a lehető leggyorsabban mozogni a lábával, a háló felé haladva. Tartsa a lábát a talajjal a lehető legkevesebb idő alatt, minden lépésben. Ha eléri a szervizvonalat, akkor sprint a hálóba. Visszasétál. Ismételje meg háromszor.

Ugorj le egy dobozról vagy padról, leereszkedj a lábujjaidra, próbálj meg nem mozogni, miután földet érsz. Próbálja meg “ragaszkodni” a leszállásához, mint egy torna. Ismételje meg hatszor.

Kezdjük az alapvonalon, szemben a hálóval, állva a két pálya két vonala között. Kezdje a háló felé haladni, és minden oldalvonalat megérint a lábával. Ezzel megnyúlik, miközben nagy lépéseket teszel. Lecsapja le a lábát, amint érintkezik a talajjal. Menj vissza az alapvonalhoz. Ismételje meg hatszor.

Álló ugrások

Mélység ugrások

Óriási lépések

Shuffle és Sprint

Shock ugrások

Alley Run