Természetes kiegészítők a pcos haj növekedéséhez

A policisztás petefészek szindróma, más néven PCOS, olyan hormonális egyensúlyhiány, amely a gyermekkorú nők 5-10% -át érinti. A PCOS megnehezítheti, hogy egy nő fogyasszon és gyermeket hozzon létre. Mivel előidézi a férfi hormonok túlzott termelését, szintén okozhat férfiak mintázatú hajhullást a fején és a test szőrnövekedését. A férfi hormonok alacsonyabb szintjét biztosító természetes kiegészítők segíthetnek megakadályozni a PCOS-nál szenvedő nők hajhullását. Ha van PCOS-ja, beszéljen kezelőorvosával mielőtt bármilyen kezelést, gyógynövényt vagy más módon elkezdené. A PCOS bonyolult lehet kezelni, és hatással lehet az életének legfontosabb aspektusaira.

A kastélyfa, más néven vitex vagy chasteberry, antiandrogén és csökkenti az androgén szintet, a Maryland Medical Center szerint. A chaste tree segíthet szabályozni a hormon egyensúlyhiányokat, például az androgének túlzott termelését vagy az abnormális női hormontermelést. A mellékhatások közé tartozhat viszketés, kiütés, fejfájás, további hajhullás, gyors szívverés, szájszárazság és émelygés. Ne tegye a faszes fát anélkül, hogy az orvos rendben lenne. Ne szedje azt, ha terhes.

Az édesgyökér gyökerét, amelyet az édesgyökér gyökeréből készítettek, általában nem talál nagyobb mennyiségben fekete édesgyökér cukorkában, mivel káros hatása van nagy mennyiségben. Az édesgyökér, mint növényi készítmény, segítheti a PCOS-hoz kapcsolódó hajhullás csökkentését a petefészkek tesztoszteron termelésének gátlásával. Az olasz egyetem kutatói által végzett kilenc egészséges nő tanulmánya szerint a menstruációs ciklus második felében naponta 3,5 g szájvíz mérsékelte a szérum tesztoszteront. Az eredményeket a szteroidok című folyóirat október-novemberi számában tették közzé. További vizsgálatokat kell végezni ezen megállapítások alátámasztására. Beszéljen orvosával, ha az édesgyökér gyökerét orvosságként kezeli. Ne szedje azt, ha terhes. Az édesgyökér elektrolit egyensúlytalanságot, folyadékretenciót és magas vérnyomást is okozhat.

A borsó, a hagyományos kínai orvoslásban alkalmazott gyógynövény, gyakran alkalmazzák az androgénszint csökkentésére, az édesgyökérrel kombinálva. A hagyományos japán gyógynövénykészítés és a fehér bazsarózsa a japán kutatók által az “International Journal of Fertility and Menopausal Studies” 1994 március-áprilisában kiadott tanulmányában használták. A kutatók beszámoltak arról, hogy a tesztoszteronszintek csökkentek, és az ösztrogénszint emelkedett 34 nőnél, akiket 7,5 g gyógynövény kombinációval kezeltek négy héten keresztül, ami azt sugallja, hogy a tesztoszteron ösztrogénre való átalakulása növekedett. A gyógyszereknek ezt a kombinációját nem szabad terhesség alatt alkalmazni. Beszélje meg kezelőorvosával, mielőtt borsot kap a hajhullás kezelésére.

A fésűs palmettát, amelyet gyakran gyógynövényként alkalmaznak a felesleges hímivarú tesztoszteron csökkentésére, csökkentheti az androgéntermelést a PCOS-ban szenvedő nőkben, ezáltal lassítja a hajhullást. A fűrészpalmetták gátolhatják a tesztoszteron hatékonyabb androgén, dihidrotesztoszteronká való átalakulását azáltal, hogy gátolják az átalakuláshoz szükséges enzim hatását, Dr. Paula Gardiner, a Longwood Herbal Task A Dana Farber Rákkutató Intézettel kapcsolatos erő. Ne szedje a palmettát egyedül vagy bármilyen gyógyszerrel kombinálva a terhesség alatt, vagy más időpontban az orvos engedélye nélkül.

Tökéletes fa

Édesgyökér

Pünkösdi rózsa

Saw Palmetto